אורז בשכבות עם שכבת נתחי עוף -מתכון של זיוה סנקר

מצרכים

כוס וחצי אורז בסמטי
1 כפית כורכום
חצי קילו נתחי עוף חתוכים לריבועים
4 טבליות בצל קצוץ ומטוגן דורות
עגבניה מגורדת
פלפל ירוק קצוץ
2 טבליות שום דורות
2 טבליות כוסברה דורות
1 טבלית ג’ינג’יר דורות
כפית קארי
1 כפית פפריקה חריפה
מלח
2 כפיות מיץ לימון

אופן ההכנה

1. מבשלים בסיר את האורז עם כפית כורכום ומעט מלח.
2. במקביל, מטגנים את העגבנייה עם מעט שמן ומוסיפים את שאר התבלינים – חמש דקות.
3. מוסיפים את טבליות הבצל המטוגן, השום והג’ינג’ר וממשיכים לערבב.
4. מוסיפים את נתחי העוף ומערבבים, תוך כדי הערבוב מוסיפים כוס מים ומבשלים כחצי שעה.
5. לאחר שהעוף מוכן לוקחים את סיר האורז מורידים ממנו חצי מהכמות ומשאירים אותה בצד.
6. על שכבת חצי מהכמות האורז שבסיר מוסיפים את כל נתחי הבשר שבישלנו ועליהם מוסיפים את שכבת האורז שהשארנו בצד.
7. על האורז מוסיפים שתי כפיות מיץ לימון ומפזרים את טבלית הכוסברה.
8. מכסים בנילון וסוגרים מעליהם במכסה הסיר.
9. את הסיר מניחים שוב על אש קטנה לעוד עשר דקות.
10. האורז בשכבות מוכן לאכילה בניחוח נפלא של שום, ג’ינג’ר וכוסברה של דורות.

למתכון זה כדאי שיהיה לכם:
 
Accessibility
Close
Font Resize
A- A+