גרטן תפוחי אדמה

מצרכים

6 תפוחי אדמה בינוניים
2 קופסאות של שמנת מתוקה שמנה(מעל 15%
2 טבליות שום כתוש
חצי כוס חלב
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה

1. פורסים וחותכים לפרוסות דקות את התפוחי אדמה
2. מסדרים את תפוחי האדמה בתפזורת בשכבות
3. מערבבים בכלי: 2 קופסאות שמנת מתוקה ו2 יחידות שום כתוש וחצי כוס חלב
4. יוצרים את התערובת על תפוחי האדמה עד לכיסוי מלא
5. אם חסרים נוזלים יש להוסיף מעט חלב נוסף
6 מתבלים במלח פלפל שחור
7. מכסים את התבנית בלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לשעה
8. כעבור שעה מסירים את הכיסוי ומכניסים לתנור לעוד 20 דקות עד שהשכבה העליונה תשחים
9. מחכים עד שמצטנן מעט ומגישים

למתכון זה כדאי שיהיה לכם: