דגים שלמים אפויים בעשבי תיבול
  • 4 סועדים

דגים שלמים אפויים בעשבי תיבול

מצרכים ל 4 סועדים

4 דגים שלמים נקיים מסוג דניס / לברק
4 טבליות פטרוזיליה טרייה קצוצה דורות
4 טבליות כוסברה טרייה קצוצה דורות
4 טבליות בזיליקום טרי קצוץ דורות
4 טבליות שום טרי כתוש דורות
שמן זית
1 ו 1/2 כוסות פירורי לחם זהובים
מלח ופלפל
לימון חתוך לרבעים להגשה

אופן ההכנה

מרוקנים את טבליות פטרוזיליה, טבליות הכוסברה וטבליות השום לקערה, משאירים להפשרה קלה בטמפרטורת החדר. מוסיפים את פירורי הלחם ומרטיבים עם שמן זית עד שמתקבלת עיסה רטובה.
חורצים בדגים 3 פסים בכל צד, מצפים משני הצדדים עם תערובת פירורי הלחם ועם מה שנותר מהתערובת ממלאים את הדג.
אופים כ 20 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות על רשת (מתחת לרשת מניחים תבנית מרופדת בנייר אפייה). הדג מוכן כאשר בתוך החריצים בשר הדג לבן.
מגישים עם פרוסות הלימון וסלט עלים רענן ואוכלים בתאבון.

למתכון זה כדאי שיהיה לכם:
 
Accessibility
Close
Font Resize
A- A+