“חומוס” שעועית – קרם שעועית לימה

מצרכים

250 גרם שעועית לימה

*שעועית לימה היא שעועית גדולה בדמות כליה הנמכרת בחנויות לקטניות.

3 טבליות בצל מטוגן דורות
מלח ים אטלנטי
שמן זית עדין (חומציות נמוכה)

אופן ההכנה

משרים את השעועית כשעתיים ואז מבשלים בהרבה מים בסיר,כ-45 דקות עד שמתרככת.
שמים במעבד מזון את השעועית המבושלת, טבליות בצל מטוגן ,
חצי כף מלח ים אטלנטי ו3/4 כוס שמן זית כתית מעולה.

טוחנים במהירות גבוהה עד לקבלת מחית אחידה .
מתקנים תיבול ע”פ הצורך- הטעם צריך להיות מתקתק.
מורחים בצלחת ומפזרים מעל תערובת של עגבניית שרי קצוצה מעורבבת עם מעט מיץ לימון מלח שמן זית וקצת צ’ילי.

למתכון זה כדאי שיהיה לכם: