חטיף תפוחי אדמה הודים

חטיף תפוחי אדמה הודים

חומרי הגלם:

1 כף גרגירי כוסברה קצוצים דק
1 כף גרגירי כמון שלמים
1 כף גרגירי חרדל
6 תרמילי הל כתושים
5 תפוחי אדמה קלופים
2 כפות גבינת שמנת
½ כוס שמן
1 פלפל ירוק חריף, מנוקה וקצוץ
3 טבליות שום דורות
1 טבליית ג’ינג’ר ג’ינג’ר
4 טבליות בצל מטוגן דורות
1 כוס כוסברה קצוצה
1 כף כורכום
מלח, פלפל שחור טחון טרי

לבלילה:

2 כוסות קמח חומוס
2 ביצים
1 כף כורכום
2 כפות שמן
מלח, פלפל
מים

לצ'אטני כוסברה:

4 טביות כוסברה דורות
בצל
2 טבליות שום דורות
פלפל ירוק חריף
1 טבליית ג’ינג’ר דורות
מלח
מעט מים
שמן

לסלט:

2 עגבניות
בצל סגול
כוסברה
שום
מלח, פלפל
שמן זית

אופן ההכנה:

מניחים את התבלינים היבשים במחבת יבשה וקולים קלות במשך מספר דקות, מעבירים לקערה.
בסיר רחב מחממים את השמן וכשהוא חם דיו ממיסים בו את טבליות השום, הבצל, הג’ינג’ר והפלפל החריף במשך כמה דקות. מכבים את האש, מוסיפים את תערובת התבלינים ומערבבים.
מוסיפים את תפוחי אדמה ומרסקים לתערובת גושית. מוסיפים את כל יתר החומרים ומערבבים. מקררים מעט. מערבבים את חומרי הבלילה לתערובת חלקה. צרים כדורים גדולים מתערובת תפוחי האדמה. מחממים שמן לטיגון עמוק. טובלים כדור תפוחי אדמה בבלילה ומכניסים לשמן העמוק. מטגנים עד להזהבה. מגישים עם צ’אטני כוסברה.

הצ'אטני:

במעבד מזון טוחנים את טבליות הכוסברה, טבליות השום וטבליות הג’ינג’ר עם בצל, פלפל ירוק חריף, מלח, פלפל מים ומעט שמן עד לקבלת מחית חלקה.

הסלט:

קוצצים את כל המרכיבים, מערבבים יח. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומגישים לצד גבינת שמנת.

למתכון זה כדאי שיהיה לכם:
 
Accessibility
Close
Font Resize
A- A+