לביבות בטטה עם ג'ינג'ר
  • מס סועדים 12

לביבות בטטה עם ג’ינג’ר

מצרכים:

1 ק”ג בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
1 כוס קמח לבן
1 ביצה
3 טבליות ג’ינג’ר דורות
מלח ופלפל שחור
2 כפות חמאה

מצרכים לרוטב:
1 גביע קרם פרש
1/4 כוס עירית קצוצה
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הבטטות בסיר בינונים עם מים כ-10 דקות, עד לריכוך הבטטות
2. מסננים את הבטטות מנוזלים
3. מועכים בקערה את הבטטות עד לקבלת מחית, מוסיפים את הביצה, קוביות הג’ינג’ר, קמח, מלח ופלפל ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד
4. מכניסים למקרר לחצי שעה
5. מוציאים את התערובת מהמקרר ויוצרים לביבות
6. מחממים חמאה במחבת גדולה ומכניסים את הלביבות, מטגנים כ-3 דקות מכל צד ומוציאים מהמחבת.
7. בקערית קטנה מערבבים את הקרם פרש עם העירית ומתבלים במלח ופלפל
8. מניחים על צלחת קרם פרש ומעל את הלביבות ומגישים

למתכון זה כדאי שיהיה לכם: