לברק במחבת עם ענבים צלויים ורוטב יוגורט שמיר

מצרכים

דגי לברק נקיים מפולטים עם עור בצד אחד
קילו ענבים חתוכים לאשכולות קטנים
שמן זית
יוגורט בפאלו
2 טבליות שמיר דורות
טבלית שום דורות
טבלית ג’ינג’ר דורות
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס

אופן הכנה

הכנת הענבים –
במגש עם נייר אפייה, מניחים את אשכולות הענבים, מזליפים שמן זית מלח ופלפל שחור ואופים בתנור בחום של 200 מעלות כ25 דקות עד שהענבים מתכווצים מעט וטעמם מתקרמל.

הכנת רוטב היוגורט –
במעבד מזון – שמים כוס יוגורט, את טבליות השום, השמיר והג’ינג’ר עם מעט שמן זית ומלח ומערבבים.

הכנת הדג –
מחממים היטב מחבת עם תחתית עבה, מזליפים מעט שמן זית על דגי הלברק בעיקר על הצד עם העור, מתבלים במלח ופלפל.
מניחים במחבת, מתחילים על הצד של העור, מכסים במכסה שקוף, הדג נצרב מצד אחד ובשרו מתבשל מהאדים שנותרים כלואים במחבת. כ – 5 דקות.

מסדרים את המנה –
מורחים משיכה מרוטב היוגורט על המחבת, מניחים על הרוטב עם צד העור את הפילה ומעליו אשכול ענבים צלוי.

למתכון זה כדאי שיהיה לכם: