לזנית תרד

מצרכים:

חבילת עלי לזניה
5 כפות שמן זית
50 גרם חמאה
בצל גדול קצוץ דק
1 ק”ג עלי תרד קצוצים דק דק
3 יחידות שום
3 יחידות בזיליקום
1/2 כוס חלב
כוס שמנת מתוקה
כוס גבינת פרמזן
מלח
פלפל

אופן הכנה:

1. מאדים בשמן ובחמאה את הבצל
2. מוסיפים את השום, התרד, מלח ופלפל, ומבשלים עד לבישול התרד
3. מוזיפים את החלב וממשיכים לבשל עד לצמצום הנוזלים
4. מוסיפים את השמנת והבזליקוםומבשלים עד להסמכה
5. מתקנים טעמים, מורידים מהאש ומשאירם להצטנן ולהתגבש.
6. מרפדים תבנית פיירקס בעלי לזניה
7. מניחים מעליה שכבה של התערובת הירוקה, שכבת פרמז’ן ושוב שכבה של עלים וכך עד לסיום התערובת
8. השכבה האחרונה צריכה להיות של עלי לזניה, ומעל מעט שמן זית וגינת פרמז’ן
9. אופים בחום של 180 מעלות 45 דקות

למתכון זה כדאי שיהיה לכם: