מאפינס שקדים ג’ינג’ר ופירות יער

מאפינס שקדים ג’ינג’ר ופירות יער

מצרכים:

1 ביצה

שליש כוס סוכר

50 גר חמאה מומסת

חצי כוס מיץ תפוזים (אפשר גם מבקבוק לשתיה קלה)

2 טבליות ג’ינג’ר דורות

כפית תמצית וניל

כוס קמח תופח

חצי כוס אבקת שקדים

רבע כפית סודה לשתיה

אבקת סוכר לפיזור

למילוי:

מעדן פרי  פירות יער

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס/ שקעים.

מערבבים בעזרת מטרפה/כף את הביצה עם הסוכר. מוסיפים שמן, מיץ תפוזים, טבליות ג’ינג’ר דורות תמצית וניל ומערבבים.

בסוף מוסיפים את הקמח התופח השקדים והסודה ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (אין לערבב יותר מדיי).

יוצקים את התערובת לתבנית מאפינס, בגובה של 2/3 מהשקע. מניחים מעל כל יחידה כחצי כפית ריבה ומטביעים מעט עם הכפית (אין צורך שהתערובת תכסה לגמרי את הריבה מאחר ובכל מקרה היא שוקעת במהלך האפיה).

אופים במשך 15-20 דקות, עד שקיסם יוצא נקי.

מוציאים מהתנור, מניחים למאפינס להתקרר ומחלצים בזהירות מהתבניתמוסיפים ריבה לפי הצורך ומפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה.

 
Accessibility
Close
Font Resize
A- A+