• מלאי כופתא

מלאי כופתא

חומרי הגלם לרוטב

5 כפות שמן קנולה
3 בצלים קצוצים
3 קוביות שום דורות
2 קוביות ג’ינג’ר כתוש קפוא דורות
כפית פפריקה חריפה
כפית גראם מסאלה
1 קוביית כוסברה דורות
כפית כמון
פחית קוביות עגבניות
1 כף סוכר
2 כפות קשיו קצוץ
¼ כוס שמנת לבישול 10% שומן
2 כפיות פרג

חומרי הגלם לכופתאות

3 תפוחי אדמה גדולים
1 כף פרג טחון טרי
½ כפית סוכר
2 כפות צימוקים/מעדן אוכמניות
2 קוביות שום חריף דורות
1 כפית אבקת כוסברה
1 כפית כמון
½ כפית הל טחון
1 כפית פפריקה חריפה
מלח ופלפל לפי הטעם
¼1 כוסות גבינת פניר (או צפתית מגורדת או טופו)
1 כף קמח
3 כפות אגוז קשיו קצוץ גס
שמן קנולה לטיגון חצי עמוק

אופן ההכנה:

הכופתאות:

מבשלים את תפוחי אדמה עם הקליפה במים עד ריכוך. קולפים ומועכים באמצעות מזלג לפירה חלק. מערבבים את פירה תפוחי האדמה עם הפרג, מעט סוכר, צימוקים, מלח, פלפל, פפריקה חריפה, כוסברה, כמון והל טחון. מגרדים פנימה את הגבינה, מוסיפים את הקמח והקשיו וממשיכים לערבב. יוצרים מהתערובת קציצות (נעזרים בקערית עם מים), מטגנים בשמן חצי עמוק או מסדרים על תבנית מרופדת ניר אפייה, מרססים בתרסיס שמן ואופים 10-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

הרוטב:

מחממים שמן בסיר גדול ושטוח ומוסיפים בצל, ג’ינג’ר ושום ומערבבים. מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים 2 דקות עד שריח התבלינים עולה. מוסיפים את העגבניות, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד 10-15 דקות. מוסיפים את הקשיו והשמנת ומרסקים את הרוטב בבלנדר מוט.

מביאים את הרוטב לרתיחה עדינה, מוסיפים את הפרג והכופתאות וממשיכים לבשל על להבה נמוכה עוד 15 דקות.

למתכון זה כדאי שיהיה לכם:
 
Accessibility
Close
Font Resize
A- A+