• ל-6 מנות

מרק בצל

מה תצטרכו?

  • בצלים יפים
  • 3-4 קוביות שום כתוש
  • 2 כפות גדושות קמח
  • כף שטוחה סוכר חום
  • כוס וחצי יין לבן (השתמשו ביין משובח שגם ישפיע על איכות המרק וגם תוכלו ליהנות ממנו אחר כך ליד המרק!)
  • חצי כוס מים קרים
  • 6 כוסות מים
  • 3 עלי דפנה + 3 גבעולי טימין
  • מלח פלפל
  • 6 פרוסות באגט שמנמנות
  • גבינה מגוררת (מוצרלה, צהובה, או אם אתם מתעקשים על צרפת עד הסוף – לכו על גרוייר!)

הוראות הכנה:

  • חצו את הבצלים ופרסו דק, טגנו על אש בינונית עד להשקפה. 
  • הוסיפו את הסוכר והמשיכו לטגן תוך כדי עירבוב למשך 20 דקות עד שהבצל ישחים.
  • הוסיפו את קוביות השום וערבבו דקה נוספת.
  • ערבבו את המים הקרים והקמח לבלילה אחידה והוסיפו לבצל יחד עם שאר המים או הציר. הרתיחו והנמיכו את האש.
  • הוסיפו את עשבי התיבול ובשלו למשך 30 דקות.
  • קלו את פרוסות הבאגטים בטוסטר בינתיים, וכשהמרק מוכן: הניחו פרוסת טוסט בכל קערית ובזקו מעל גבינה מגוררת.

למקפידים על החוקים הצרפתיים: הכניסו את קעריות המרק (רצוי חסינות) עם הטוסטים והגבינה,
לצריבה בתנור שחומם על חום גבוה מאד מראש, לכמה דקות נוספות להקרמה של הגבינה מלמעלה.

 
Accessibility
Close
Font Resize
A- A+