• 6 סועדים

מרק דלורית וג׳ינג׳ר

מרכיבים

1 קילו דלורית קלופה ונקייה מגרעינים (אפשר ורצוי לערבב כמה סוגים- דלעת, דלורית, דלעת ערמונים)
5 קוביות בצל מטוגן דורות
2 ענפי טימין
2 קוביות ג׳ינג׳ר דורות
1 פרוסת לחם לבן
2 כוכב אניס
מיץ מתפוז אחד
מלח
פלפל שחור
להגשה:
שמנת חמוצה
עירית או בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה

  1. מניחים בסיר בצל מטוגן דורות וג׳ינג׳ר, ומדליקים את האש ל2 דקות
  2. בינתיים חותכים את הדלעת לחתיכות גסות
  3. מוסיפים את הדלעת והטימין ומכסים במים.
  4. מוסיפים את הלחם ומבשלים כ25-30 דקות עד שהדלעות רכות מאוד.
  5. מכבים את האש, מוציאים את הטימין ושליש מהמים מהסיר עם מצקת ושומרים בצד (לא לזרוק!)
  6.  טוחנים את המרק עם בלנדר מוט (או מעבירים לבלנדר בזהירות) ומוסיפים יתרה מהנוזל ששמנו בצד עד שמגיעים למרקם הרצוי.
  7.  מחזירים את המרק הטחון לסיר, מוסיפים את מיץ התפוזים וכוכבי אניס, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים לעוד 5-6 דקות על אש קטנה. טועמים ומתקנים תיבול.
  8. מגישים עם כף שמנת חמוצה ועירית.
למתכון זה כדאי שיהיה לכם:
 
Accessibility
Close
Font Resize
A- A+