• ל-6 סועדים
  • רמת קושי: בינוני

מרק כתום עם ג’ינג’ר דורות

מצרכים

  • 3 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לרבעים
  • 1/2 קילו דלעת מקולפת, חתוכה לרבעים
  • 4 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לחצאים
  • 1 בצל קלוף וחתוך לפרוסות
  • 1/2 שורש פטרוזיליה קלוף
  • 4 טבליות ג’ינג’ר דורות
  • 2 טבליות שום דורות
  • 2 טבליות פטרוזיליה דורות
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס יין לבן
  • גרעיני דלעת קלויים קלות במחבת ללא שמן
  • מלח ופלפל
  • (לא חובה  – שמנת מתוקה ו/או חמוצה)

אופן ההכנה

  • למזוג את שמן הזית לסיר בינוני על אש בינונית.
  • להוסיף את כל הירקות לסיר ולערבב.
  • להוסיף  את היין לסיר ולערבב.
  • להוסיף מים לסיר עד לכיסוי הירקות.
  • לתבל במלח ופלפל שחור לפי הטעם,
  • להוסיף את טבליות השום והג’ינג’ר של דורות, ולבשל על אש בינונית כ-30 דקות.
  • להסיר את הסיר מהאש ולטחון בעזרת מעבד מזון ידני את הירקות עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי.
  • לבדוק תיבול ולתקן לפי הטעם. במידה והמרק סמיך מדי ניתן להוסיף מים רותחים.
  • בהגשה, מפזרים מעט גרעיני דלעת.

טיפ דורות: לפינוק אמיתי ניתן להוסיף למרק מעט שמנת מתוקה ו/או שמנת חמוצה.

למתכון זה כדאי שיהיה לכם:
 
Accessibility
Close
Font Resize
A- A+