מרק עוף ביתי

מצרכים

6 שוקיים של עוף – בקשו מהקצב לשבור להם את העצם, זה יעשיר מאד את טעם המרק
2 כרעיים
4 תפוחי אדמה
2 גזרים
קולורבי
2 כרישות
1/2 קילו דלעת קלופה
שורש סלרי
שורש פטרוזיליה
2 קישואים
עלי סלרי
1 טבלית שום דורות
1 טבלית ג’ינג’ר דורות
3 טבליות פטרוזיליה דורות
3 טבליות שמיר דורות
כף דבש
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה

קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לרבעים
קולפים את הגזרים וחותכים לפרוסות עבות
קולפים את הקולורבי ופורסים
פורסים את הכרישה (ללא החלק הירוק)
מנקים את הדלעת וחותכים לחתיכות גדולות
חוצים את הקישואים לאורך

מרפדים עם עלי סלרי תחתית סיר (מומלץ להשתמש בסיר עם תחתית עבה), עליהם מסדרים את נתחי העוף (ללא העור), תפוחי האדמה, הגזרים, הקולורבי, הכרישה, הדלעת, שורש הסלרי ושורש הפטרוזיליה והקישואים (אם מעדיפים לשמור על הקישואים מוצקים יש להכניס אותם בעשר הדקות האחרונות לבישול המרק).
מכסים את העוף והירקות במים, מוסיפים את טבליות השום, הג’ינג’ר, הפטרוזילה והשמיר ומבשלים בלהבה בינונית מכוסה במכסה.
לאחר כחצי שעה של בישול מוסיפים את כף הדבש (הדבש מוסיף מימד של עומק למרק ומאזן את המליחות שבו), לבשל כחצי שעה נוספת.

* אם עוד לא הכנסנתם את הקישואים לא לשכוח להכניסם ב 10 הדקות האחרונות, לתבל במלח ופלפל.

הניחוח שיציף את המטבח כשתפתחו את הסיר לבסוף, יהיה נפלא.

למתכון זה כדאי שיהיה לכם: