סופגניות עם קרם בזיליקום
  • מס’ סועדים 15

סופגניות עם קרם בזיליקום

מצרכים להכנת קרם אנגלז בזיליקום:

1 ליטר חלב
1/2 כוס קמח
8 חלמונים
8 כפות סוכר
4 טבליות בזיליקום דורות

מצרכים לסופגניות

1/2 ק”ג קמח
25 גרם שמרים
4 כפות סוכר
1/4 כפית מלח
4 ביצים
1/3 כוס חלב פושר
מעט רום
80 גרם חמאה רכה
שמן לטיגון עמוק

אופן הכנת קרם אנגלז בזיליקום:

1. מחממים בסיר את החלב עם יחידות הבזיליקום.
2. מערבבים בקערה את החלמונים עם הסוכר והקמח.
3. כאשר החלב הגיע לנקודת רתיחה שופכים אותו לתוך הקערה עם החלמונים ומערבבים היטב.
4. מחזירים את התערובת לתוך הסיר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד לסמיכות רצויה.
5. מעבירים לקערה את הקרם, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות.
6. מכניסים את הקרם לתוך שק זילוף וממלאים את הסופגניות בקרם, מפזרים מעל מעט אבקת סוכר ומגישים.

אופן הכנת הסופגניות:

1. מערבבים בקערת המיקסר את הקמח עם השמרים
2. מוסיפים חלב, סוכר, ביצים ורום ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה עד לקבלת בצק.
3. מוסיפים מלח ומעבדים כ-5 דקות.
4. מוסיפים את החמאה ומעבדים עד שהבצק נהיה אחיד.
5. מוציאים את הבצק ומניחים בקערה, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
6. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ויוצרים כ-15 כדורי בצק
7. משמנים את הכדורים במעט שמן שלא יתיבשו ונותנים להם לתפוח עד שיכפילו את נפחם.
8. מחממים סיר גדול עם שמן ומטגנים את הסופגניות כ-2 דקות מכל צד, מוציאים ומניחים על נייר סופג.

אופן הכנת קרם אנגלז

1. מחממים בסיר את החלב עם טבליות הבזיליקום.
2. מערבבים בקערה את החלמונים עם הסוכר והקמח.
3. כאשר החלב הגיע לנקודת רתיחה שופכים אותו לתוך הקערה עם החלמונים ומערבבים היטב.
4. מחזירים את התערובת לתוך הסיר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד לסמיכות רצויה.
5. מעבירים לקערה את הקרם, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות.
6. מכניסים את הקרם לתוך שק זילוף וממלאים את הסופגניות בקרם, מפזרים מעל מעט אבקת סוכר ומגישים

אופן הכנת הסופגניות

1. מערבבים בקערת המיקסר את הקמח עם השמרים
2. מוסיפים חלב, סוכר, ביצים ורום ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה עד לקבלת בצק.
3. מוסיפים מלח ומעבדים כ-5 דקות.
4. מוסיפים את החמאה ומעבדים עד שהבצק נהיה אחיד.
5. מוציאים את הבצק ומניחים בקערה, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
6. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ויוצרים כ-15 כדורי בצק
7. משמנים את הכדורים במעט שמן שלא יתיבשו ונותנים להם לתפוח עד שיכפילו את נפחם.
8. מחממים סיר גדול עם שמן ומטגנים את הסופגניות כ-2 דקות מכל צד, מוציאים ומניחים על נייר סופג.

למתכון זה כדאי שיהיה לכם: