• זמן הכנה- 20 דקות
  • זמן בישול 5 דקות
  • 4 סועדים

סלט ירוקים ורצועות שייטל בבוטנים וג׳ינג׳ר

מרכיבים

  • גרם בשר שייטל או סינטה פרוס דק (בקשו מהקצב)
  • 3 קוביות שום חריף דורות
  • 3 קוביות ג׳ינג׳ר דורות
  • 4 כפות חמאת בוטנים
  • 3 כפות מים רותחים
  • 4-5  גבעולי סלרי שטופים ללא עלים
  • 2 פלפל גמבה פרוסים לרצועות דקות
  • 8-10 עגבניות שרי או שתי עגבניות חתוכות לשמיניות
  • 150 גרם שעועית ירוקה טרייה חלוטה, או קפואה.
  • 1 מלפפון פרוס דק
  • עלי נענע מ6-8 גבעולים
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים.
  • רבע צרור כוסברה קרוע בידיים עם הגבעולים
  • מיץ מלימון אחד
  • שתי כפות חומץ אורז
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פלפל צ׳ילי גרוס
  • רוטב סויה (להגשה)

אופן הכנה

  1. מניחים בקערה 3 שום חריף דורות, 3 ג׳ינג׳ר דורות, 3 כפות חמאת בוטנים ו3 כפות מים רותחים. מערבבים היטב עם כף עד שנוצר ממרח אחיד.
  2. מכינים את כל הירקות לסלט, כל אחד לפי רשימת המרכיבים.
  3. במידה ומשתמשים בשעועית ירוקה טרייה- בשלו כשתי דקות במים רותחים, קררו מיד וסננו. במידה ומשתמשים בקפואה- הניחו בקערה, צקו מים רותחים, המתינו דקה וסננו.
  4. מרכיבים את כל חלקי הסלט, מתבלים בלימון , שמן זית וחומץ אורז, מעט מלח, פלפל וצ׳ילי. ומחלקים ל4 צלחות.
  5. מחממים מחבת עבה (רצוי טפלון) על אש גבוהה
  6. מורחים את תערובת שום/בוטנים על רצועות השייטל, משאירים חלק מהתערובת למריחה שניה אחרי הצלייה.
  7. צורבים את הרצועות על מחבת חמה, ומניחים בקערה עם שארית התערובת
  8. מערבבים ומניחים רצועות על כל סלט.
  9. מגישים עם רוטב סויה בצד.

שייטל הוא אלטרנטיבה מצוינת וזולה יחסית לסינטה. הנתח מתאים מאוד לרוסטביף או צלייה מהירה של פרוסות דקות.

למתכון זה כדאי שיהיה לכם:
 
Accessibility
Close
Font Resize
A- A+