• 4 סועדים

סלט מוצרלה טרייה ופלפלים קלויים

מצרכים

2 כדורי מוצרלה טרייה גדולים
3 פלפלים אדומים גדולים – חצויים ונקיים
שמן זית
חומץ בלסמי מצומצם
מלח פלפל
3 טבליות עשבי תיבול לבישול איטלקי דורות (להוצאה קלה – להשתמש קפוא)
2 כפות שקדים פרוסים קלויים (לא חובה)

אופן ההכנה

מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים את חצאי הפלפלים (הקליפה כלפי מעלה), מזליפים מעט שמן זית מעל ומכניסים לתנור שחומם מראש לכ 230 מעלות. אופים עד שמשחירים קלות (כרבע שעה).
מעבירים את הפלפלים לקערה ואוטמים עם ניילון נצמד (זהירות חם!), עוזבים בצד לכ 15 דקות.
מוציאים את הפלפלים ומקלפים אותם בעדינות, חותכים לרצועות, מעבירים לקערה, מוסיפים 2 טבליות עשבי תיבול לבישול איטלקי ומעט מלח פלפל ומערבבים.
בקערה נפרדת, קורעים את כדורי המוצרלה ביד, מוסיפה שמן זית, את טבלית עשבי התיבול לבישול איטלקי שנותרה, מלח ופלפל ומערבבים.
מסדרים את רצועות הפלפל ואת קרעי המוצרלה על צלחת שטוחה, מזליפים חומץ בלסמי ומפזרים מעל את השקדים הפרוסים.

 
Accessibility
Close
Font Resize
A- A+