• מתכון חגיגי וקל להכנה
  • מתכון ל 4 סועדים

סלמון אפוי בג’ינג’ר, תפוז וטימין

מצרכים 4 סועדים

4 פילה סלמון במשקל 200-250 גרם כל אחד – נקי עם העור בצד אחד
2-4 כפות שמן זית
4 טבליות שום טרי קפוא דורות
4 טבליות ג’ינג’ר טרי קפוא דורות
מעט טימין טרי (יש להפריד את העלים הקטנים מהגבעול – כ 2 כפיות)
מלח ופלפל
תפוז

אופן הכנה

  • להוציא את טבליות השום והג’ינג’ר של דורות לקערית קטנה, להשאיר בצד שיימסו  ולערבב יחד עם שמן הזית.
  • להניח נייר אפייה בתבנית המתאימה לתנור ועליו להניח את חתיכות הפילה כאשר העור כלפי למטה.
  • להבריש (או ללטף ביד) את חתיכות הפילה עם תערובת שמן הזית, השום והג’ינג’ר.
  • לפזר את הטימין ומלח פלפל לפי הטעם.
  • יש לחתוך את התפוז לשניים, מחצי אחד לסחוט את המיץ ולשפוך על חתיכות הפילה. את החצי השני יש לפרוס לפרוסות דקות ולהניח על גבי הסלמון.
  • לכסות בנייר אלומיניום בצורה רפויה, לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד שהסלמון כמעט מוכן – 10 דקות, להוציא את נייר האלומיניום ולהמשיך לאפות

כ 4-5 דקות נוספות עד לצלייה קלה של פרוסות התפוז.

למתכון זה כדאי שיהיה לכם:
 
Accessibility
Close
Font Resize
A- A+