עוגיות ג’ינג’ברד- מתכון של רוני קנטור

מצרכים

1/2 כוס סוכר חום
100 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סילאן
1/4 כוס מים
1/2 2 – כוסות קמח מלא 70%
3/4 כפית מלח
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
1/4 כפית ציפורן טחון
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה
טבלית ג’ינג’ר דורות
1/8 קורט פלפל אנגלי טחון

אופן ההכנה

1. מערבלים במיקסר חשמלי את הסוכר והחמאה. מוסיפים את הסילאן והמים וטורפים לתערובת אחידה.
2. בקערה אחרת, מנפים את הקמח, המלח, אבקת הסודה, אבקת האפייה והתבלינים.
3. מוסיפים את החומרים היבשים לחומרים הרטובים ולשים עד לקבלת בצק אחיד עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעתיים.
4. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח בעובי קשל כ-1/2 ס”מ. קורצים מהבצק עוגיות עם חותכני עוגיות בצורות שונות.
6. מניחים במרווח בתבנית ואופים 12-10 דקות, עד שהעוגיות יציבות ויבשות בחלקן העליון.
**טיפ – מקובל ליצור דמויות ולהזליף עליהן אבקת סוכר עם מים כעיטורים (ראו תמונה).

למתכון זה כדאי שיהיה לכם: