עוגת לימון ובזיליקום- מתכון של מיכל גושן

מצרכים לקארד לימון

2 חלמונים
רבע כוס (60 מ”ל) מיץ לימון סחוט טרי
0.5 טבלית לימון דורות
חצי כוס (100 גרם) סוכר
100 גרם חמאה

מצרכים לציפוי ולעוגה

¾ כוס קמח חיטה
2/3 כוס סוכר חום
טבלית ג’ינגיר דורות
קורט מלח
טבלית לימון דורות
טבלית בזילקום דורות
5 כפות חמאה בטמפרטורת החדר

מצרכים לעוגה:
2 כוסות קמח חיטה מלא
1 כפית אבקת אפייה
0.5 כפית אבקת סודה לשתייה
0.5 כפית מלח
120 גר’ חמאה ללא מלח בטמפרטורת החדר (ועוד מעט חמאה לשימון המחבת)
כוס סוכר
2 ביצים גדולות
2 כפיות תמצית וניל
גביע יוגורט
טבלית לימון דורות
טבלית בזיליקום דורות

אופן ההכנה

בשלב הראשון, מכינים את הקארד:
1. טורפים קלות בקערה את הביצים והחלמונים.
2. מכינים קערה נוספת ועליה מסננת דקה.
3. מחממים יחד מיץ לימון, סוכר וחמאה בסיר על גבי להבה בינונית עד שהחמאה נמסה.
4. מסירים מהלהבה ויוצקים את תכולת הסיר בזרם דק לתערובת הביצים, תוך כדי טריפה מתמדת.
5. מחזירים את תכולת הקערה אל הסיר ומבשלים תוך כדי טריפה מתמדת עד לקבלת קרם סמיך שמזכיר במרקמו פודינג כ-2-3 דקות. נזהרים שלא להביא את התערובת לרתיחה.
6. מסירים מהלהבה ומעבירים דרך המסננת לקערה נקייה.
7. מכסים בניילון נצמד ומצננים לטמפרטורת החדר.
8. מכניסים למקרר ועוברים להכנת הציפוי.
הכנת הציפוי:
1. מעבדים במעבד מזון את כל המצרכים מלבד החמאה.
2. חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומוסיפים.
3. מערבבים באמצעות האצבעות עד שמתקבלת תערובת גושית, מניחים בצד ומתחילים בהכנת העוגה.
הכנת העוגה:
1. מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס.
2. מרפדים תבנית עגולה 22 בנייר כסף ומשמנים בחמאה.
3. טורפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח בקערה בינונית – מניחים בצד.
4. מכניסים את החמאה, הסוכר טבליות הלימון וטבליות הבזיליקום למעבד מזון לכ-2-3 דקות.
5. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבלים באמצעות מיקסר במהירות גבוהה.
6. מוסיפים את תמצית הוניל ומורידים את מהירות המיקסר.
7. מוסיפים את הקמח והיוגורט בהדרגה.
8. בתבנית יוצרים שכבות – חצי מכמות הבלילה, מעליה קארד הלימון ומעליו החצי השני של הבלילה.
9. מפזרים למעלה את הציפוי.
10. אופים כשעה, עד להזהבה.
11. מניחים לצינון על רשת.

למתכון זה כדאי שיהיה לכם: