• 2 פוקצ’ות אובליות
  • פוקצ’ה עגבניות לחות ועשבי תיבול

פוקצ’ה עגבניות לחות ועשבי תיבול

מצרכים

15 גרם שמרים טריים או 11 גרם (שקית) שמרים יבשים

300 מ”ל מים פושרים

4 טבליות עשבי תיבול לבישול איטלקי (2 לבצק ו 2 לעגבניות) (להוצאה קלה – יש להשתמש קפוא)

1/2 כפית סוכר או דבש

500 גרם קמח (עדיף קמח לחם)

15 גרם מלח

מעט קמח תירס (לא חובה)

שמן זית

1/2 קילו עגבניות שרי חצויות

שמן זית

אופן הכנת הבצק

ממיסים את השמרים והסוכר (או הדבש) בחצי מכמות המים הפושרים, מוסיפים 2 מטבליות עשבי התיבול וממתינים שיפשירו, מערבבים היטב. בקערה גדולה ועמוקה (ניתן בקערת המיקסר) עורמים את הקמח, מוסיפים את המלח בצידו, יוצרים גומה באמצע ושופכים את בלילת השמרים לתוכה. מתחילים לערבב וללוש תוך כדי הוספת יתרת המים, לשים היטב עד שנותר בצק אחיד ודביק – לשלב זה ניתן להשתמש במיקסר עם קרס הלישה.

מקמחים באמצעות הידיים בעדינות את החלק העליון של הבצק, מכסים במגבת מטבח נקייה ומניחים בסביבה חמימה לתפיחה ראשונית – עד שהוא מכפיל את נפחו.

אופן הכנת העגבניות

מערבבים את חצאי העגבניות בקערה עם מעט שמן זית, מלח ופלפל שחור. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מסדרים עליה את חצאי העגבניות כשפנים העגבניה כלפי מעלה. אופים בתנור ב 120 מעלות למשך 45 דקות עד שעה (עד שרוב הנוזלים התאדו אך העגבניות לא יבשות). מניחים בצד עד שמתקרר היטב.

לאחר שהעגבניות התקררו, מערבבים בקערה עם 2 טבליות עשבי התיבול שנותרו.

הכנת הפוקצ'ה

לאחר שהבצק הכפיל את נפחו בתפיחה הראשונה, מחלקים את הבצק לחצי, מרדדים היטב לעובי של כ 1/2 ס”מ. מניחים בתבנית אפייה מקומחת היטב (עדיף בקמח תירס) ומורחים בנדיבות שמן זית. יוצרים גומות בבצק עם האצבעות ומניחים את העגבניות הלחות. משאירים לתפיחה שנייה של כ 45 דקות (הבצק יתפח לגובה של כ 3 ס”מ).

אופים בתנור שחומם מראש לחום מירבי כ 15 דקות.

 
Accessibility
Close
Font Resize
A- A+