• זמן הכנה- 10 דקות
  • זמן בישול- 10 דקות
  • 4 סועדים

פילה דניס בקראסט עשבי תיבול

מרכיבים

  • 4 דגי דניס מפולטים ונקיים מעצמות
  • 500 גרם שעועית ירוקה טריה (או קפואה)
  • 4 קוביות שום דורות
  • 4 קוביות ג׳ינג׳ר דורות
  • 4 קוביות כוסברה דורות
  • חצי כוס שמן זית
  • חצי כוס פירורי לחם מוזהבים
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. חממו תנור בפונקציית גריל (רק חימום עליון) ל230 מעלות
  2. הרתיחו מים בסיר בינוני (רק אם משתמשים בשעועית טריה)
  3. ערבבו שום דורות, ג׳ינג׳ר דורות, כוסברה דורות שמן זית (שומרים קצת לשעועית הירוקה), פירורי לחם, מעט מלח ופלפל
  4. רפדו תבנית בנייר אפיה, מרחו את התערובת על צד העור של הדג והניחו אותו עם העור למטה.
  5. חזרו על כל הדגים, אם נשארה תערובת, פזרו אותה שווה בין הדגים
  6. צולים את הדגים בחלק העליון של התנור כ10 דקות, עד שבשר הדג הופך לבן
  7. בינתיים, חולטים את השעועית במים רותחים (עם הרבה מלח), כשתי דקות, ומיד מקררים במי קרח או מים קרים.
  8. מקפיצים את השעועית במחבת עם 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל
  9. מניחים שעועית במרכז כל צלחת, מניחים 2 חתיכות דג מעל ומגישים מיד.

אפשר להחליף את הדג בכל דג לבן אחר לטעמכם; בורי, לברק וכדומה.

למתכון זה כדאי שיהיה לכם:
 
Accessibility
Close
Font Resize
A- A+