פיצה עם עגבניות שרי ופטריות

פיצה עם עגבניות שרי ופטריות

לרוטב העגבניות

4 טבליות עשבי תיבול לבישול איטלקי דורות
שמן זית
400 גרם עגבניות מרוסקות איכותיות
לתוספות
85 גרם מוצרלה מגורדת
פטריות שמפניון טריות פרוסות
עגבניות שרי קטנות (למיצוי הטעם, ניתן לצלות אותן מראש בתנור שחומם ל 180 מעלות עם מעט שמן זית ומלח גס)

לבצק

400 גרם קמח פיצה
100 גרם קמח סמולינה או קמח לחם
1/2 כפית מלח
7 גרם שמרים יבשים
325 מיליליטר מים פושרים
1/2 כפית סוכר

אופן ההכנה

הכנת הבצק

מערבבים בקערה את 2 סוגי הקמחים, השמרים היבשים ואת הסוכר. יוצרים גומה בקערה שופכים לתוכה את רוב המים והמלח, ולשים במיקסר עם וו הלישה (ניתן ללוש גם ביד). מוסיפים תוך כדי לישה את יתרת המים עד שנוצר בצק גמיש – כ 10 דקות. יוצרים כדור מהבצק ומקמחים אותו קלות, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כ 45 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

הכנת הרוטב

מערבבים בסיר את רכיבי הרוטב, מבשלים על אש בינונית – נמוכה כחצי שעה.

הכנת הפיצה

  • מחלקים את הבצק ל 4 כדורים שווים ומשאירים רבע שעה בצד לתפיחה נוספת.
  • מקמחים את משטח העבודה קלות ומרדדים כל כדור לפיצה בעובי של כחצי ס”מ.
  • מניחים בתבנית אפייה מקומחת קלות או בתבניות המיועדות לפיצה, מפזרים מעט רוטב, את הפטריות ועגבניות השרי ומעל את רבע מגבינת המוצרלה.
  • מוסיפים מעט שמן זית מעל.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל 250 מעלות כ 10 דקות, עד שהבצק מזהיב והגבינה אפויה.
למתכון זה כדאי שיהיה לכם:
 
Accessibility
Close
Font Resize
A- A+