פסטה פסטו ירקות

מצרכים

פסטה פוסילי או פנה
2 בצל סגול
פרח ברוקולי גדול מפורק לפרחים קטנים
חצי שקית אפונה עדינה
חפיסת פטריות שמפיניון פרוסות לאורכן
2 זוקיני פרוסים לעגולים
רוטב פסטו אגוזים ביתי
שמן זית
מלח ים
פלפל שחור
מגשית בזיליקום דורות
70 גרם פרמז’ן מגורד
70 גרם אגוזי מלך
50 גרם צנוברים
3 טבליות שום דורות
חצי כפית מלח ים אטלנטי
כוס שמן זית כתית מעולה

אופן הכנה

להכנת הפסטו –
שמים במעבד מזון את הבזיליקום, פרמז’ן, אגוזי מלך, צנוברים (לא חובה – ניתן גם להוסיף עוד 50 גרם אגוזי מלך), 2 מטבליות השום, מלח, ושמן זית
טוחנים עד לקבלת ממרח חלק.
*ניתן גם טבעוני – רק הורידו את הגבינה מהמרכיבים.

מכינים את הפסטה על פי הוראות היצרן.

הכנת הרוטב

בסיר רחב ונמוך, מטגנים את פרוסות הבצל הסגול, טבלית שום כתוש, ברוקולי, אפונה, פטריות וזוקיני, מתבלים במלח ופלפל שחור (לא הרבה מלח כי גם בפסטו יש מלח).

לאחר שהירקות מתרככים, מכבים את האש ומוסיפים 3-4 כפות מרוטב הפסטו לסיר הירקות ומערבבים.
להגשה – עורמים פסטה בצלחת עמוקה ועליה מצקת גדושה בירקות עם הפסטו,
אוכלים בתאבון.

למתכון זה כדאי שיהיה לכם: