פרחי כרובית בטחינה ירוקה

מצרכים

כרובית יפה מפורקת לפרחים בגודל אגרוף של ילד
שמן זית
כוס טחינה גולמית
כוס מים
2 טבליות פטרוזיליה דורות
1 טבליות כוסברה דורות
2 טבליות שמיר דורות
1 טבלית בזיליקום
2 טבליות שום
מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה

מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מניחים נייר אפייה בתבנית ומסדרים את פרחי הכרובית, מזליפים קצת שמן זית ומפזרים מלח, מעסים את פרחי הכרובית ומכניסים לתנור ל40 דקות או עד שמתרככים ומזהיבים.

בזמן שהכרובית נאפית בתנור,
שמים במעבד מזון את שאר המרכיבים: הטחינה, המים, מיץ הלימון, טבליות עשבי התיבול, מלח ומפעילים.
לאחר כמה סיבובים, נוצרת טחינה סמיכה בעל טעם עז. טועמים, מתקנים תיבול, אם סמיכה מדיי להוסיף עוד קצת מים.

לאחר שפרחי הכרובית נאפים יפה, מסדרים בצלחת ומכסים מעל בגבעות טחינה ירוקה.

למתכון זה כדאי שיהיה לכם:
 
Accessibility
Close
Font Resize
A- A+