פריבטטה- פריטטה איטלקית מבטטה- מתכון של הדס חייט

מצרכים

2 כפות שמן זית
1 בטטה
6 ביצים
חצי כוס חלב
בצל קצוץ
2 טבליות בצל מטוגן דורות
2 טבליות עשבי תיבול לבישול איטלקי דורות
עגבניות
מלח
פלפל
מי שרוצה גבינה צהובה

אופן ההכנה

מחממים 2 כפות שמן זית במחבת מתכת שאפשר להכניס לתנור. מוסיפים קוביות מבטטה אחת גדולה וקלופה ומקפיצים 5 דקות. בינתיים מערבבים בקערה 6 ביצים עם חצי כוס חלב (אפשר כל סוג של חלב) שתי קוביית בצל קצוץ ומטוגן ושתי קוביות עשבי תיבול לבישול איטלקי של דורות. מוסיפים חצי כפית מלח ופלפל כמובן. שופכים. את הבלילה על הבטטה במחבת ומבשלים עוד 3 דקות. מסדרים מעל פרוסות עגבניות חתוכות. אפשר גם גבינה צהובה מגוררת מעל. מעבירים את המחבת (זהירות זה חם ) לרבע שעה בתנור בחום של 180 מעלות עד שהפריבטטה מזהיבה והעגבניות אפויות ומתקבל ציפוי פריך. אוכלים חם ונהנים מארוחת בוקר או ערב חורפית טעימה.

למתכון זה כדאי שיהיה לכם:
 
Accessibility
Close
Font Resize
A- A+