קציצות בקר עם חצילים מאודים

מצרכים

1/2 ק”ג בשר בקר טחון לקציצות
2 חצילים
1 פלפל ירוק חריף
1 בצל קטן קצוץ דק
2 (קופסאות שימורים של עגבניות תמר (מומלץ להשתמש באריזות האיטלקיות
פיתה (לא טרייה) רטובה או פרוסת לחם (לא טרייה) רטובה
קמח לבן
שמן צמחי לטיגון הקציצות
1 טבלית בזיליקום דורות
1 טבלית ג’ינג’ר דורות
2 טבליות שום דורות
3 טבליות בצל מטוגן דורות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה

לאידוי החצילים והפלפל –

ממלאים סיר בינוני במים עד כמחציתו, שמים מסננת בתוך הסיר כך שהמים לא יגעו במסננת, מניחים במסננת את החצילים ופלפל חריף אחד ומכסים במכסה תואם.
מאדים על אש בינונית כחצי שעה – עד שקליפת החציל רכה קלות ומניחים בצד להתקרר.
חוצים את הפלפל לאורכו, מורידים את הגרעינים ומפרידים באמצעות קצה סכין חדה את הקליפה (הקליפה אמורה להפרד בקלות), קוצצים ומיניחים בצד.
לאחר שהחציל מתקרר, יש לפרוס אותו לפרוסות של כחצי ס”מ.

הכנת קציצות הבקר –

מערבבים בקערה את הבשר הטחון, הבצל הקצוץ ואת הלחם הרטוב (שכדאי לסחוט ולכדרר לגוש ואז להעביר אותו דרך החורים הגדולים של המגרדת כדי שייצא מפורר אל הקערה). מתבלים במלח ופלפל. לשים ביד וקורצים קציצות שטוחות, מקמחים כל קציצה מנערים ואז טובלים בביצה טרופה.
מחממים שמן צמחי לטיגון במחבת, מנמיכים את האש, מטגנים כל קציצה מכל צדדיה בסבלנות ומניחים בצד.

הכנת התבשיל –

בסיר רחב ושטוח יוצקים מעט שמן זית, מוסיפים את טבליות הג’ינג’ר, השום, הבזיליקום והבצל המטוגן, מערבבים, מוסיפים את עגבניות התמר ומבשלים עם מכסה על אש בינונית כ 20 דקות, מוסיפים מלח ופלפל שחור ומחצית מהפלפל החריף שאידינו וקצצנו קודם.
מוסיפים את פרוסות החצילים ולבסוף את קציצות הבקר. מערבבים קלות, טועמים, מתקנים תיבול ומבשלים יחד על אש נמוכה עם מכסה לעוד כעשרים דקות.
מגישים עם אורז לבן.

למתכון זה כדאי שיהיה לכם:
 
Accessibility
Close
Font Resize
A- A+