קציצות דגים מלאות ירק- מתכון של טניה גולן

מצרכים למתכון

קילו דג בורי נקי מעור ועצמות טחון
בצל קצוץ דק
2 טבליות שום קצוץ של דורות
2 טבליות כוסברה קצוצה של דורות
2 טבליות פטרוזיליה קצוצה של דורות
1/4 כוס שמן זית
כפית כורכום
2 כפות פפריקה אדומה מתוקה
כפית פלפל שאטה גרוס
כפית פלפל לבן גרוס
כף מלח

מצרכים לרוטב

3 טבליות שום קצוץ של דורות
4 פלפל שושקה חתוך לרצועות
2 פלפל ירוק חריף חתוך לרצועות
4 פלפל שאטה יבש
2 טבליות כוסברה קצוצה של דורות
3 כפות פפריקה אדומה מתוקה
כף פפריקה אדומה חריפה
כף כורכום
כף מלח
חצי כפית פלפל לבן גרוס
טבלית ג’ינג’ר כתוש של דורות
1/2 כוס שמן זית
2 כוסות מים

אופן ההכנה

מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ומניחים למנוחה של חצי שעה במקרר.
יוצרים קציצות בגודל הרצוי ומתחילים להכין את הרוטב. מטגנים שום ואת כל סוגי הפלפלים בשמן זית עד להזהבה מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים.
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה,מוסיפים את הקציצות דגים ומפזרים מעל את הכוסברה.
מבשלים חצי שעה עד 40 דקות עד להסמכה קלה של הרוטב