• זמן הכנה 10 דקות
  • זמן אפיה 30-35 דקות
  • 6 סועדים

קרם ברולה בננה וג׳ינג׳ר

מרכיבים

300 מ״ל חלב
300 מ״ל שמנת מתוקה
120 גרם סוכר לבן
6 חלמונים
120 גרם בננה בשלה
4 קוביות ג׳ינג׳ר דורות
סוכר דמררה לסיום

הוראות הכנה

  • לחמם תנור ל140 מעלות, ולהרתיח יחד – חלב שמנת וסוכר
  • להקציף במטרפה ידנית את החלמונים עד שהחלמונים מקבלים קצת נפח ומלבינים מעט.
  • מוסיפים בשלבים מעט מהתערובת חלב/שמנת וממשיכים לטרוף –העלאת הטמפרטורה בצורה מהירה מדי עלולה לגרום לחלמונים להיקרש ולטעם לוואי של חביתה—
    טוחנים בננה וג׳ינג׳ר עם מעט מהנוזלים ומערבבים הכל יחד
    מעבירים את התערובת במסננת דקה
  • מחלקים ל6 כלים בתוך מגש אפיה.
  • מרתיחים מים בקומקום, מניחים את המגש בתנור ויוצקים את המים בתבנית עד לחצי גובה הכלים
  • אופים כ30-40 דקות. הקרם מוכן כשנותנים מכה בצד הכלי והתערובת יציבה ולא נשפכת ממנו.
    מוציאים בזהירות את הכלים מה״אמבט״ ומקררים.

להגשה:

מפזרים סוכר דמררה באופן אחיד ושורפים עם ברנר בתנועות מעגליות. במידה ואין ברנר ניתן להדליק את התנור במצב גריל ולמקם את המגש בחלקו העליון של התנור.

למתכון זה כדאי שיהיה לכם:
 
Accessibility
Close
Font Resize
A- A+