קרם קוקוס ותותים
  • מס’ סועדים 8

קרם קוקוס ותותים

מצרכים למצות בקרמל:

4 מצות שלמות
3/4 כוס סוכר
1 כוס חלב קוקוס
20 תותים טריים ויפים

מצרכים לקרם קוקוס:

2 פחיות חלב קוקוס (400 מ”ל כל אחת)
3/4 כוס סוכר
8 חלמונים
1/2 כוס קורנפלור
2 יחידות ג’ינג’ר דורות

אופן הכנת מצות בקרמל:

1.מרטיבים את המצות במים עד שהמצה מתרככת
2.חותכים את המצות לעיגולים בעזרת רינג או סכין.
3.מכינים קרמל במחבת גדולה – ממיסים את הסוכר ואז מוסיפים את חלב הקוקס, תוך כדי ערבוב על אש נמוכה
4.טובלים את עיגולי המצות מ-2 הצדדים, מוציאים מהקרמל ומצננים

אופן הכנת הקרם:

1.ממיסים את הקורנפלור עם חצי פחית חלב קוקוס
2.מוסיפים חלמונים וסוכר ומערבבים היטב. מרתיחים את יתרת חלב הקוקוס שנותרה (פחית וחצי) בסיר בינוני ומערבבים עם תערובת הקורנפלור שהכנו בשלב הראשון.
3.מוסיפים את הג’ינג’ר לסיר ומערבבים היטב על אש נמוכה עד לקבלת קרם סמיך.
4.מסירים מהאש ומקררים את הקרם

הרכבת המנה:

1.חותכים את התותים לחצאים
2.מניחים על כל צלחת מצה, קרם קוקוס ותותים
3.חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות על כל צלחת כך שיווצר מגדל של שלוש קומות ומגישים

 
Accessibility
Close
Font Resize
A- A+