• 4 סועדים
  • 45 דקות
  • למתקדמים

רוסטביף של אמה- מתכון של אורטל כהן

מצרכים

סינטה – נתח של חצי קילו
חרדל גרגרים – חצי כוס – עדיף חרדל דיז’ון אמיתי
2 טבליות שום כתוש דורות
אורגנו יבש – רבע כפית
1 טבלית בזיליקום דורות
מלח גס – לפי הצורך
פלפל שחור גרוס – לפי הצורך

אופן ההכנה

  1. מורחים על גבי הנתח מלמעלה את טבליות השום הכתוש ומוודאים שהוא מפוזר לאורך ורוחב כל החלק העליון של הנתח.
  2. מכינים תבנית אפייה מתכתית עם מעט שמן ומחממים את התנור ל 260 מעלות צלזיוס.
  3. מורחים על גבי הנתח את החרדל סביב כל הנתח והצדדים.
  4. מפזרים על גבי הנתח את האורגנו וטבליות הבזיליקום.
  5. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  6. מכניסים את הנתח למרכז התנור החם ומשאירים בפנים ל8 דק’ בדיוק (על כל חצי קילו).
  7. מכבים את התנור בלי לפתוח את הדלת שלו ומשאירים את הנתח בפנים עוד 8 דקות.
  8. פורסים דק ומגישים.

*טיפ דורות – את שאריות הרוסטביף של יום האתמול ניתן להפוך לסנדביצ’ים מעולים לבית הספר למחרת – נסו ותהנו!

למתכון זה כדאי שיהיה לכם:
 
Accessibility
Close
Font Resize
A- A+