שוק טלה אפוי עם שום, פול ירוק ולבבות ארטישוק
  • 8 סועדים
  • 4.5 שעות
  • למתקדמים

שוק טלה אפוי עם שום, פול ירוק ולבבות ארטישוק

מצרכים

1 שוק טלה שלמה (כ-2.5 ק”ג)
2 בצלים קלופים וחתוכים לרבעים
2 בטטות קלופות וחתוכות לרבעים
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
2 שומר חתוכים לרבעים
4 ארטישוק ירושלמי קלופים
1 כוס יין לבן
מלח ופלפל

מצרכים למרינדה

2 כפות חרדל דיז’ון
4 טבליות עשבי תיבול לבישול צרפתי דורות
1 כוס שמן זית
כפית מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • קערה גדולה מערבבים את כל המצרכים להכנת המרינדה.
  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  • מורחים את שוק הטלה במחצית מכמות המרינדה מכל הצדדים ומכניסים לתנור על תבנית גדולה ל-20 דקות.
  • מערבבים את ירקות השורש במרינדה שנשארה.
  • מוציאים את התבנית מהתנור, מוסיפים את ירקות השורש ואת היין הלבן,
  • מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום של 170 מעלות לעוד שעה ורבע.
  • מוציאים מהתנור, פורסים ומגישים עם הירקות.
 
Accessibility
Close
Font Resize
A- A+