שעועית ירוקה מאודה בויניגרט שום, ג’ינג’ר ודבש עם שקדים קלויים

מצרכים

חצי קילו שעועית ירוקה / צהובה, טרייה או שקית שעועית ירוקה עדינה קפואה.
100 גרם פרוסות שקדים מולבנות
לויניגרט-
3 טבליות שום דורות
2 טבליות ג’ינג’ר
כף דבש
כף חומץ בן יין אדום
1/3 כוס שמן זית כתית מעולה
2 כפות מים חמים
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח ים אטלנטי

אופן הכנה

להכנת הויניגרט- מערבבים את מרכיבי הויניגרט בצינצנת סגורה עד לאיחודם, טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.

לפני הכנת השעועית- במחבת טפלון מטגנים את השקדים המולבנים (ללא שמן) עד שהם מזהיבים.
* זהירות, השקדים נשרפים בקלות, יש לטגנם על אש נמוכה.

אחת הדרכים הנהדרות להינות מירקות טריים היא לאדות אותם, אם אין לכם כלי אידוי אבל יש לכם סיר, מסננת מתכת רגילה ומכסה תואם, יש לכם כלי אידוי לכל דבר:
אם משתמשים בשעועית טרייה, קוטמים את הקצוות, ממלאים סיר עד חציו במים ומניחים עליו את המסננת.
בתוך המסננת, שמים את השעועית, מכסים במכסה ומאדים כחצי שעה.
אם משתמשים בשעועית קפואה, בשלו במים על פי ההוראות.

מוציאים בזהירות את השעועית החמה,
טיפ- אם תרצו לשמור על הקראנצ’יות של השעועית הוציאו אותה מהמסננת למי קרח.

מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים את פרוסות השקדים ושופכים מעל את רוטב הויניגרט.

למתכון זה כדאי שיהיה לכם:
 
Accessibility
Close
Font Resize
A- A+