שקשוקה מושחתת- מתכון של מיקי ריס

מצרכים

2 פלפלים אדומים גדולים
1 פלפל ירוק חריף
10  עגבניות בשלות
3 בצלים
2 טבליות שום קצוץ דורות
1 טבלית פטרוזיליה דורות
1 בטטה
250 גרם גבינת עיזים
12 ביצים

אופן ההכנה

1. חותכים את הבצלים לפרוסות ומכניסים למחבת על אש בינונית להזהבה.
2. כהשבצלים מתחילים להזהיב מוסיפים את טבליות השום הקצוץ וממשיכים בבישול איטי.
3. חותכים את העגבניות הטריות דק דק לריבועים קטנים ואת הפלפלים האדומים והפלפל הירוק החריף לרצועות דקות.
4. מוסיפים את העגבניות והפלפלים ואת טבלית הפטרוזיליה לתערובת של הבצל והשום וממשיכים לטגן על אש בינונית – גבוהה על לריכוך מוחלט – לפחות חצי שעה. מערבבים מדי פעם.
5. חותכים את הבטטה לעיגולים בעובי 1-2 ס”מ ומכניסים לקלייה בתנור.
6. מוציאים את הבטטה הרכה בתנור ומסדרים פרוסות יפות מעל למחבת בשלב בו הירקות נמצאים בריכוך מוחלט.
7. מוסיפים חתיכות נדיבות של גבינת העיזים מעל.
8. שוברים את הביצים מעל התערובת של הירקות וגבינת העיזים ומכסים את המחבת עד שהביצים מוכנות – כ10 דקות.

למתכון זה כדאי שיהיה לכם: