שקשוקה עם חציל קלוי

מצרכים

2 קופסאות פולפה (עגבניות מרוסקות) 400 גרם מאיכות גבוהה מומלץ להשתמש עגבניות איטלקיות.
2 בצלים לבנים בינוניים טחונים במעבד מזון
8 טבליות שום דורות
3 כפות פפריקה אדומה
חצי כפית שאטה גרוסה
כף מחוקה מלח ים אטלנטי
חצי כף פלפל שחור גרוס
2 כפות סוכר חום
חצי כוס שמן תירס
מעט שמן זית עדין לטיגון
חציל קלוי על האש או בתנור – קלוף.
ביצים

אופן הכנה

בסיר רחב שטוח שמים מעט שמן זית לטיגון ואת הבצל שנטחן במעבד מזון.
מערבבים כל הזמן בכף עץ עד שהוא מזהיב קלות,
)מוסיפים את טבליות שום דורות וממשיכים לערבב בעדינות עד שמתאחד ומזהיב (צריך להיזהר שהשום לא יישרף
בשלב הזה, שופכים פנימה את העגבניות המרוסקות, מערבבים קלות מנמיכים את האש ומכסים במכסה ונותנים להתבשל כחצי שעה.

לאחר כחצי שעה, להוסיף את התבלינים, ואת שמן התירס. לערבב, לטעום ולבשלצעוד רבע שעה על אש נמוכה.
)לכבות ולהעביר לכלי (בשלב זה הרוטב יכול להישמר שבוע במקרר
הכנת מנת שקשוקה-

יוצקים במחבת מצקת מלאה רוטב שקשוקה- מסדרים פיסות חציל קלוי מעל,
שוברים שתי ביצים, מכסים במכסה ומטגנים על אש בינונית כ-  דקות עד שהביצים מוכנות.
מעבירים לצלחת בזהירות (משתמשים בתרווד לחלץ קודם את הביצים ואז עורמים את הרוטב מסביב). מגישים עם חלה וטחינה.

למתכון זה כדאי שיהיה לכם: