כמות יחידות 25-30 | זמן הכנה:20 דקות | זמן אפייה: 15 דקות
מרכיבים
בצק:
1/2 2 כוסות קמח לבן(360 גרם)
240 גרםחמאה
1 כפיתאבקת אפיה(6 גרם)
2חלמונים
2 כפות מים קרים
1 ביצה טרופה להברשה
תוספות אפשריות: שומשום, 4 קוביות בזיליקום של דורות
מילוי:
6 כפותשמן זית
2סלסלת פטריות(400 גרם)
1 כפית עלי טימין טרי או יבש
1 כפית שטוחהמלח
1/2 כפיתפלפל שחור
200 גרםגבינת מוצרלה
בצק:
מניחים את הקמח, חמאה ואבקת אפייה במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה ומעבדים עד לקבלת פירורים קטנים (מזכיר קוסקוס).
מוסיפים חלמונים, מלח ומים ומעבדים כמה שפחות עד שנוצר בצק אחיד.
**אם מוסיפים בזיליקום דורות או שומשום יש לעשות זאת בשלב הזה.
מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים כל חצי בין שתי ניירות אפייה לעובי של 3-4 מ"מ ומעבירים למקרר לשעה.
מוציאים ומקלפים את נייר האפייה, כעת ניתן לעבוד עם הבצק.
מילוי:
מחממים תנור ל 170 מעלות.
קוצצים את הפטריות במעבד מזון בפולסים קצרים עד שמתקבלים פירורים גסים. ניתן גם לקצוץ בסכין כמובן.
מחממים מחבת רחבה על להבה גבוהה, מוסיפים 3 כפות שמן זית, ממתינים כחצי דקה ומוסיפים חצי מכמות הפטריות. מטגנים כ- 3 דקות. מעבירים לקערה ומטגנים את החצי השני.
כשמסיימים לטגן את החצי השני, מוסיפים 6 קוביות בצל מטוגן דורות , 2 קוביות שום דורות, וכפית טימין. מערבבים וממשיכים לטגן עוד דקה ומוסיפים לקערת הפטריות.