סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

אורז כורכום חגיגי

אורז כורכום חגיגי
הדפס

6-8 סועדים | זמן הכנה: 10 דקות | זמן בישול: 15 דקות | זמן כולל :25 דקות

הוסף לרשימת קניות 

מרכיבים

  • 2 כוסות אורז פרסי / יסמין  
  • 3 כפות שמן זית  
  • 2 קוביות כורכום דורות  
  • 2 קוביות שום דורות  
  • 3 כוסות מים רותחים  
  • כפית גדושה מלח  
  • 2 קוביות בצל מטוגן דורות  
  • 30 גרם חמאה / מחמאה  
  • 4 חתיכות אננס יבש ללא סוכר קצוץ  
  • 3 כפות חמוציות מיובשות ללא סוכר  
  • 2 קוביות שמיר דורות  
  • חצי כפית מלח  
  • קורט צ'ילי יבש גרוס  
  • חצי כוס פיסטוק קלוף ( 80-90 גרם ) 
  • 3 כפות עירית קצוצה  

1. מניחים על הלהבה הבינונית בכיריים סיר בינוני, ומדליקים את האש (גבוהה בינתיים).
2. מוסיפים לסיר את האורז, 2 קוביות שום דורות ו2 קוביות כורכום דורות.
3. במקביל מרתיחים בקומקום 3 כוסות מים.
4. מערבבים עם כף כדי לחמם את האורז כדקה, מוסיפים את המלח והמים הרותחים. מכסים ומחלישים את הלהבה למינימום. מודדים 15 דק' בדיוק עם טיימר.
5. בינתיים, שמים במחבת 2 קוביות בצל מטוגן ו 30 גרם חמאה או מחמאה, מדליקים להבה בינונית.
6. קוצצים את האננס והחמוציות גס ומוסיפים למחבת.
7. מוסיפים 2 קוביות שמיר דורות. מערבבים עד שהכל נמס ומתערבב (סך הכל כ-5 דק') ומכבים את האש.
8. שוברים את הפיסטוקים בעזרת מכתש ועלי או סכין.
9. קוצצים את העירית.
10. לאחר שתמו 15 דק', מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור לעוד 2 דק'.
11. פותחים את הסיר, מוסיפים את כל ההפתעות לאורז, מערבבים ומגישים חם.

שלח מתכון
  • לעצמי
  • לחבר
  • שתף

תבשיל חומוס ולימון כבוש

בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

 
הצטרפו לניוזלטר שלנו