סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

ארוחת ערב ישראלית

ארוחת ערב ישראלית
הדפס

2 רעבים | הכנה: 10 דקות 

מרכיבים

    :לחביתה

    • 2 קוביות בצל מטוגן דורות  
    • 4 ביצים  
    • 2\1 כפית מלח  
    • 3 כפות חלב או שמנת 
    • 1 כף שמן זית  

    לטחינה:

    • 2 קוביות תערובת תיבול לטחינה דורות  
    • 2 כפות טחינה גולמית  
    • 4 כפות מים  
    • 4 כפות שמן זית  

    לסלט:

    • מלפפון  
    • 1 פלפל אדום  
    • 1 גדולה עגבניה או 6-8 עגבניות שרי 
    • מיץ מחצי לימון  
    • מלח  

    1. מוציאים 2 קוביות בצל מטוגן דורות לקערה קטנה. ו-2 קוביות תיבול לטחינה דורות לקערה שניה.
    2. מוסיפים לקערה עם הבצל את שאר המרכיבים לחביתה חוץ מהשמן ומערבבים היטב.
    3. מחממים מחבת טפלון קטנה היטב. מוסיפים כף שמן זית, מחכים עוד 30 שניות ואז שופכים את תערובת הביצים.
    4. מערבבים בעדינות עם כף עץ או סיליקון עד שאין יותר "בריכות" של ביצה נוזלית ומחלישים את הלהבה.
    5. אפשר להפוך את החביתה או פשוט לכסות במכסה את המחבת ולהמתין כשתי דקות.
    6. מכינים את הטחינה: מערבבים את כל המרכיבים עם כפית וטועמים.
    7. חותכים את הירקות לחתיכות גסות, מניחים בקערה, מוסיפים מיץ לימון שמן זית ומלח ומערבבים.
    8. מסדרים הכל על הצלחת ומגישים.
    שלח מתכון
    • לעצמי
    • לחבר
    • שתף
    למתכון זה כדאי שיהיה לכם:

    תבשיל חומוס ולימון כבוש

    בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

     
    הצטרפו לניוזלטר שלנו

      X