4-6 סועדים | הכנה: 10 דקות | בישול: 40 דקות | כולל: 50 דקות
מרכיבים
6ארטישוקטריים
1לימון
2\1כפית מלח
3 כפותשמן זית
3 קוביותשום חריף דורות
3 קוביותכוסברה דורות
4\1כפית פלפל שחור
לאיולי שום:
4 כפותמיונז
3 קוביותתערובת תיבול לטחינה דורות
1 כפיתשמן זית
4\1 כפיתפפריקה מתוקה
קורטמלח גס
ממלאים חצי סיר גדול במים, סוחטים פנימה את הלימון ומשאירים את הלימון עצמו גם בסיר. מוסיפים כף שמן זית ומלח.
חוצים את הארטישוק לחצאים או רבעים (במידה ויש יותר סועדים, עדיף לרבעים) ומוסיפים לסיר.
מוודאים שכל הארטישוקים מכוסים במים. מניחים צלחת מעל שהם לא יצופו, ומבשלים על להבה בינונית 20 דקות. נועצים סכין בלב הארטישוק, אם הסכין עוברת בקלות, מכבים את האש ומסננים.
מוציאים 3 קוביות שום חריף דורות ו-3 קוביות כוסברה דורות לקערה גדולה. מוסיפים 2 כפות שמן זית ומערבבים.
כשהארטישוקים מתקררים מעט, מוציאים עם כפית את ה״שערות״ שקרובות ללב הארטישוק, מעבירים את הארטישוקים לקערה ומערבבים.
מכינים את האיולי שום – מערבבים את כל המרכיבים בקערית קטנה עם כפית.
כשהגריל חם, צורבים את הארטישוק כדקה מכל צד, ומגישים חם.
אפשר להכין את שלבים 1-6 יום לפני, וביום עצמו רק לחמם על הגריל ולהגיש.