סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

ארטישוק בגריל ואיולי שום

ארטישוק בגריל ואיולי שום
הדפס

4-6 סועדים | הכנה: 10 דקות | בישול: 40 דקות | כולל: 50 דקות

מרכיבים

  • 6 ארטישוק טריים 
  • 1 לימון  
  • 2\1 כפית מלח  
  • 3 כפות שמן זית  
  • 3 קוביות שום חריף דורות  
  • 3 קוביות כוסברה דורות  
  • 4\1 כפית פלפל שחור  

לאיולי שום:

  • 4 כפות מיונז  
  • 3 קוביות תערובת תיבול לטחינה דורות  
  • 1 כפית שמן זית  
  • 4\1 כפית פפריקה מתוקה  
  • קורט מלח גס  

  1. ממלאים חצי סיר גדול במים, סוחטים פנימה את הלימון ומשאירים את הלימון עצמו גם בסיר. מוסיפים כף שמן זית ומלח.
  2. חוצים את הארטישוק לחצאים או רבעים (במידה ויש יותר סועדים, עדיף לרבעים) ומוסיפים לסיר.
  3. מוודאים שכל הארטישוקים מכוסים במים. מניחים צלחת מעל שהם לא יצופו, ומבשלים על להבה בינונית 20 דקות. נועצים סכין בלב הארטישוק, אם הסכין עוברת בקלות, מכבים את האש ומסננים.
  4. מוציאים 3 קוביות שום חריף דורות ו-3 קוביות כוסברה דורות לקערה גדולה. מוסיפים 2 כפות שמן זית ומערבבים.
  5. כשהארטישוקים מתקררים מעט, מוציאים עם כפית את ה״שערות״ שקרובות ללב הארטישוק, מעבירים את הארטישוקים לקערה ומערבבים.
  6. מכינים את האיולי שום – מערבבים את כל המרכיבים בקערית קטנה עם כפית.
  7. כשהגריל חם, צורבים את הארטישוק כדקה מכל צד, ומגישים חם.
אפשר להכין את שלבים 1-6 יום לפני, וביום עצמו רק לחמם על הגריל ולהגיש.
שלח מתכון
  • לעצמי
  • לחבר
  • שתף
למתכון זה כדאי שיהיה לכם:

תבשיל חומוס ולימון כבוש

בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

 
הצטרפו לניוזלטר שלנו

    X