סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

בייגל'ס שום שמיר

בייגל'ס שום שמיר
הדפס

כמות יחידות: 12 בייגל'ס | זמן הכנה: שעה | זמן אפייה: 20 דקות 

מרכיבים

  • 1 כוס מים פושרים (240 מ"ל) 
  • 2 כפות שמרים יבשים (16 גרם) 
  • 2 כפות סוכר (20 גרם) 
  • כוסות קמח מלא 1/2 1 (190 גרם) 
  • כוסות 1/2 2 קמח לבן (350 גרם) 
  • 1/2 כוס שמן זית (100 גרם) 
  • 5 קוביות שום דורות  
  • 5 קוביות שמיר דורות  
  • 3 קוביות פטרוזיליה דורות  
  • 1 כף מלח (20 גרם) 
  • 1 כוס מים פושרים  
  • 2 כפות סודה לשתיה  
  • 2 כפות סילאן/ דבש  
  • 1 ביצה / מט שמן זית להברשה  
  • שומשום, גרעיני חמנייה ושיבולת שועל (וכל מה שאוהבים)  

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה  ½ כוס מים, 2 כפות שמרים, 2 כפות סוכר ומכסים ל-10 דקות.
  2. מערבבים בקערה נוספת את השמן וקוביות שום, שמיר

ופטרוזיליה דורות.

  1. שמים בקערת המיקסר את הקמח הלבן והקמח המלא יוצרים גומה ושופכים את תסיסת השמרים לתוך הגומה.
  2. מוסיפים 1/2 כוס מים, מפעילים את המיקסר עם וו לישה.
  3. מוסיפים את תערובת השמן, לשים עוד כ-2 דק' ולבסוף מוסיפים כף מלח תוך כדי לישה.
  4. מניחים לבצק לנוח חצי שעה.
  5. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  6. מניחים את הבצק על משטח מקומח קלות ומחלקים אותו ל-12 כדורים.
  7. יוצרים מכל כדור נקניק ארוך מכל כדור וסוגרים לטבעת.
  8. מרתיחים סיר גדול עם מים, 2 כפות סודה לשתייה ו-2 כפות סילאן או דבש.
  9. מניחים את טבעות הבייגל'ס בתוך הסיר ל-30 שניות, מוציאים ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  10. מערבבים בקערה קטנה שומשום, גרעיני חמנייה ושיבולת שועל.
  11. מברישים את הבייגלה עם  ביצה/ שמן זית ומפזרים מעל את התערובת הזרעים.
  12. אופים בתנור כ-20 דקות או עד שהבייגלה שחום ואפוי.

טיפ:

*אחרי שהבייגל'ס התקררו ניתן להקפיא ולהפשיר לפי הצורך.

*ניתן להכין את בייגל גם מקמח כוסמין מלא ולבן עם אותם יחסים.

*מתאים מאוד לארוחות ערב קלילות או לבראנץ' עם המשפחה המורחבת.

שלח מתכון
  • לעצמי
  • לחבר
  • שתף
למתכון זה כדאי שיהיה לכם:

תבשיל חומוס ולימון כבוש

בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

 
הצטרפו לניוזלטר שלנו
X