סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

בקר ברוקולי וג׳ינג׳ר

בקר ברוקולי וג׳ינג׳ר
הדפס

4 סועדים | זמן הכנה: 015 דקות | זמן בישול: 20 דקות | זמן כולל :30 דקות

מרכיבים

  • 500 גרם בשר בקר טחון טרי  
  • 4 כפות שמן  
  • 4 קוביות ג׳ינג׳ר דורות  
  • 3 קוביות שום חריף דורות  
  • 60 מ״ל מירין  
  • 60 מ״ל חומץ אורז  
  • 80 מ״ל רוטב סויה  
  • 15 מ״ל שמן שומשום  
  • 4 כפות סוכר חום  
  • 400 גרם ברוקולי  
  • בצל ירוק קצוץ 
  • 2 כפות שומשום  
  • 2 כוסות אורז לבן  

אופן ההכנה

  1. מחממים מחבת טפלון רחבה היטב. משחימים את הבשר עם 2 כפות שמן כ4-5 דק', מסננים ומניחים בצד .
  2. מבשלים 2 כוסות אורז לבן.
  3. במחבת בה השתמשנו, מוסיפים 2 כפות שמן, 4 קוביות ג׳ינג׳ר דורות, ו- 2 קוביות שום דורות. מטגנים כחצי דקה, מוסיפים את הבשר המסונן וממשיכים לטגן כ3 דקות תוך כדי ערבוב.
  4. מבשלים 2 כוסות אורז לבן.
  5. לרוטב: מודדים בכוס מידה: מירין, חומץ אורז. סויה, שמן שומשום. (ניתן להכין כמות גדולה יותר באותו יחס ולהגיש את החצי השני בצד).
  6. מוסיפים את הסוכר למחבת, מערבבים במשך חצי דקה, ולאחר מכן מוסיפים את הרוטב. 
  7. במידה ומשתמשים בברוקולי טרי- מרתיחים סיר מים, מוסיפים כף גדושה מלח וחולטים את הברוקולי לשתי דקות. מסננים ומקררים במים קרים (עדיף מי קרח).
  8. מחלישים את הלהבה, ומבשלים כ10 דק'. בודקים מידי פעם שהרוטב לא סמיך מדי. במידה וכן,מוסיפים מעט מים ומעבירים ללהבה הכי קטנה שיש.
  9. מגישים עם אורז וברוקולי, מפזרים בצל ירוק ושומשום מעל, ואת שארית הרוטב בצד. 
שלח מתכון
  • לעצמי
  • לחבר
  • שתף
למתכון זה כדאי שיהיה לכם:

תבשיל חומוס ולימון כבוש

בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

 
הצטרפו לניוזלטר שלנו
X