סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

גאלט פטריות ובצל

גאלט פטריות ובצל
הדפס

 6-8 סועדים | זמן הכנה: 25 דקות |זמן מנוחה (לבצק): 60 דקות | זמן אפייה: 25 דקות

מרכיבים

    בצק פריך:

    • 300 קמח לבן  
    • 7 גרם מלח (כפית וקצת) 
    • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות  
    • 3 כפות פרמזן מגורד להגשה  
    • 4 כפות מים (50 מ"ל) 

    מילוי:

    • 4 כפות שמן זית  
    • 2 סלסלות פטריות טריות  
    • 2 קוביות שום דורות  
    • 3 ענפי טימין או כפית טימין יבש  
    • 6 קוביות בצל מטוגן דורות  
    • 1 חבילת גבינת עיזים רכה (פרומעז/גדעז)  
    • 1 כף חומץ יין אדום (או יין אדום)  
    • 2 כפות שמנת מתוקה  
    • 2 כפות קמח  
    • 2\1 כפית מלח  
    • מעט פלפל שחור  

    בצק:

    1. מעבדים את כל המרכיבים למעט המים במיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה, עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את המים עד שנוצרים פירורים גדולים (אם אין לכם מיקסר – אפשר במעבד מזון או בידיים).
    2. מוציאים את הבצק, מאחדים לצורת דיסק עבה. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.

    מילוי:

    1. פורסים כל פטריה ל-3-4 פרוסות.
    2. מחממים מחבת רחבה היטב. מוסיפים 4 כפות שמן זית וממתינים עד שהשמן רותח.
    3. מוסיפים את הפטריות ומטגנים. כעבור 2 דקות מוסיפים 2 קוביות שום דורות וטימין, ממשיכים לטגן עוד 3 דקות בערך עד שהפטריות מטוגנות קלות אבל לא שחומות. מוסיפים כף חומץ יין אדום (או יין אדום) ומכבים את האש.
    4. מוסיפים למחבת 6 קוביות בצל מטוגן, גבינת עיזים, שמנת מתוקה, קמח, מעט מלח ופלפל. טועמים ומתקנים מלח. מניחים את התערובת במקרר עד לאפייה.
    5. מחממים תנור ל- 180 מעלות (ללא טורבו).
    6. מרדדים את הבצק לצורת עיגול (כל צורה שתצא לכם – תעבוד) בעובי חצי סנטימטר.
    7. מעבירים את הבצק לתבנית אפייה מרופדת בנייר, מניחים את התערובת על הבצק ומשאירים שוליים בעובי 4-5 סנטימטר.
    8. מקפלים את השוליים פנימה ואופים במרכז התנור 25-30 דקות עד שהבצק מזהיב.
    ממש ממהרים? החליפו את הבצק ב2/3 חבילת בצק עלים מרודד.
    שלח מתכון
    • לעצמי
    • לחבר
    • שתף
    למתכון זה כדאי שיהיה לכם:

    תבשיל חומוס ולימון כבוש

    בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

     
    הצטרפו לניוזלטר שלנו

    X

    מועדון פשוט לבשל תמיד מקבל חברים חדשים!

    לקבלת עדכונים, מתכונים ועוד דברים טובים הירשמו פה: