סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

גאלט פטריות ובצל

גאלט פטריות ובצל
הדפס

 6-8 סועדים | זמן הכנה: 25 דקות |זמן מנוחה (לבצק): 60 דקות | זמן אפייה: 25 דקות

מרכיבים

    בצק פריך:

    • 3 קמח לבן  
    • 7 גרם מלח (כפית וקצת) 
    • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות  
    • 3 כפות פרמזן מגורד להגשה  
    • 4 כפות מים (50 מ"ל) 

    מילוי:

    • 4 כפות שמן זית  
    • 2 סלסלות פטריות טריות  
    • 2 קוביות שום דורות  
    • 3 ענפי טימין או כפית טימין יבש  
    • 6 קוביות בצל מטוגן דורות  
    • 1 חבילת גבינת עיזים רכה (פרומעז/גדעז)  
    • 1 כף חומץ יין אדום (או יין אדום)  
    • 2 כפות שמנת מתוקה  
    • 2 כפות קמח  
    • 2\1 כפית מלח  
    • מעט פלפל שחור  

    בצק:

    1. מעבדים את כל המרכיבים למעט המים במיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה, עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את המים עד שנוצרים פירורים גדולים (אם אין לכם מיקסר – אפשר במעבד מזון או בידיים).
    2. מוציאים את הבצק, מאחדים לצורת דיסק עבה. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.

    מילוי:

    1. פורסים כל פטריה ל-3-4 פרוסות.
    2. מחממים מחבת רחבה היטב. מוסיפים 4 כפות שמן זית וממתינים עד שהשמן רותח.
    3. מוסיפים את הפטריות ומטגנים. כעבור 2 דקות מוסיפים 2 קוביות שום דורות וטימין, ממשיכים לטגן עוד 3 דקות בערך עד שהפטריות מטוגנות קלות אבל לא שחומות. מוסיפים כף חומץ יין אדום (או יין אדום) ומכבים את האש.
    4. מוסיפים למחבת 6 קוביות בצל מטוגן, גבינת עיזים, שמנת מתוקה, קמח, מעט מלח ופלפל. טועמים ומתקנים מלח. מניחים את התערובת במקרר עד לאפייה.
    5. מחממים תנור ל- 180 מעלות (ללא טורבו).
    6. מרדדים את הבצק לצורת עיגול (כל צורה שתצא לכם – תעבוד) בעובי חצי סנטימטר.
    7. מעבירים את הבצק לתבנית אפייה מרופדת בנייר, מניחים את התערובת על הבצק ומשאירים שוליים בעובי 4-5 סנטימטר.
    8. מקפלים את השוליים פנימה ואופים במרכז התנור 25-30 דקות עד שהבצק מזהיב.
    ממש ממהרים? החליפו את הבצק ב2/3 חבילת בצק עלים מרודד.
    שלח מתכון
    • לעצמי
    • לחבר
    • שתף
    למתכון זה כדאי שיהיה לכם:

    תבשיל חומוס ולימון כבוש

    בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

     
    הצטרפו לניוזלטר שלנו

    כן! גם אני רוצה לקבל את חוברת המתכונים

    פשוט לבשל שבועות

    אני מאשר/ת לקבל עדכונים, מתכונים ועוד דברים טובים ממוצרי שום ותיבול לדורות