6-8 סועדים | זמן הכנה: 25 דקות |זמן מנוחה (לבצק): 60 דקות | זמן אפייה: 25 דקות
מרכיבים
בצק פריך:
300קמח לבן
7 גרםמלח(כפית וקצת)
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3 כפותפרמזן מגורד להגשה
4 כפותמים(50 מ"ל)
מילוי:
4 כפותשמן זית
2 סלסלותפטריות טריות
2 קוביותשום דורות
3 ענפי טימין או כפית טימין יבש
6 קוביותבצל מטוגן דורות
1 חבילת גבינת עיזים רכה (פרומעז/גדעז)
1 כף חומץ יין אדום (או יין אדום)
2 כפותשמנת מתוקה
2 כפותקמח
2\1 כפיתמלח
מעטפלפל שחור
בצק:
מעבדים את כל המרכיבים למעט המים במיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה, עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את המים עד שנוצרים פירורים גדולים (אם אין לכם מיקסר – אפשר במעבד מזון או בידיים).
מחממים מחבת רחבה היטב. מוסיפים 4 כפות שמן זית וממתינים עד שהשמן רותח.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים. כעבור 2 דקות מוסיפים 2 קוביות שום דורות וטימין, ממשיכים לטגן עוד 3 דקות בערך עד שהפטריות מטוגנות קלות אבל לא שחומות. מוסיפים כף חומץ יין אדום (או יין אדום) ומכבים את האש.
מוסיפים למחבת 6 קוביות בצל מטוגן, גבינת עיזים, שמנת מתוקה, קמח, מעט מלח ופלפל. טועמים ומתקנים מלח. מניחים את התערובת במקרר עד לאפייה.
מחממים תנור ל- 180 מעלות (ללא טורבו).
מרדדים את הבצק לצורת עיגול (כל צורה שתצא לכם – תעבוד) בעובי חצי סנטימטר.
מעבירים את הבצק לתבנית אפייה מרופדת בנייר, מניחים את התערובת על הבצק ומשאירים שוליים בעובי 4-5 סנטימטר.
מקפלים את השוליים פנימה ואופים במרכז התנור 25-30 דקות עד שהבצק מזהיב.
ממש ממהרים? החליפו את הבצק ב2/3 חבילת בצק עלים מרודד.