8 סועדים | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כבישה: 24-36 שעות
מרכיבים
לדג:
1 ק״ג פילה סלמון עם עור ונקי מעצמות
120 גרםמלח גס(6 כפות)
60 גרםסוכר(4 כפות)
6 קוביותשמיר דורות
1 כפיתזרעי כוסברהשבורים
2\1כפית פלפל שחור
גרידה מתפוז אחד
גרידה מלימון אחד
להגשה:
טוסטים
גבינת שמנת או שמנת חמוצה
צלפים
עירית
מניחים את הדג בתוך תבנית זכוכית או חרס בגודל מתאים, עם צד העור כלפי מטה.
מערבבים את כל שאר המרכיבים ומניחים את הדג עם הצד של העור כלפי מטה, מכסים במרכיבי המשרה מעסים את התערובת מעט פנימה לדג בעזרת האצבעות (מומלץ להשתמש בכפפות).
סוגרים את התבנית בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-24-36 שעות. ככל שמשאירים את הדג עם התבלינים במקרר הוא יגיר יותר נוזלים ויהפוך מלוח יותר.
מוציאים את הדג ושוטפים אותו מהציפוי תחת מים זורמים. לא יותר מ- 20-30 שניות.
מנגבים בנייר מגבת ומתחילים לפרוס באלכסון. חשוב מאוד להשתמש בסכין חדה מאוד. את העור משליכים לפח.