סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

גראבלקס

גראבלקס
הדפס

 8 סועדים  | זמן הכנה: 10 דקות  | זמן כבישה: 10 דקות | זמן הכנה להגשה: 15 דקות

מרכיבים

    לדג:

    • 1 ק״ג פילה סלמון עם עור ונקי מעצמות  
    • 120 גרם מלח גס (6 כפות) 
    • 60 גרם סוכר (4 כפות) 
    • 6 קוביות שמיר דורות  
    • 1 כפית זרעי כוסברה שבורים 
    • 2\1 כפית פלפל שחור  
    • גרידה מתפוז אחד  
    • גרידה מלימון אחד  

    להגשה:

    • טוסטים  
    • גבינת שמנת או שמנת חמוצה  
    • צלפים  
    • עירית  

    1. מניחים את הדג בתוך תבנית זכוכית או חרס בגודל מתאים, עם צד העור כלפי מטה.
    2. מערבבים את כל שאר המרכיבים ומצפים באמצעותם את הצד של עור הדג. מעסים את התערובת מעט פנימה בעזרת האצבעות (מומלץ להשתמש בכפפות).
    3. סוגרים את התבנית בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-24-36 שעות. ככל שמשאירים את הדג עם התבלינים במקרר הוא יגיר יותר נוזלים ויהפוך מלוח יותר.
    4. מוציאים את הדג ושוטפים אותו מהציפוי תחת מים זורמים. לא יותר מ- 20-30 שניות.
    5. מנגבים בנייר מגבת ומתחילים לפרוס באלכסון. חשוב מאוד להשתמש בסכין חדה מאוד. את העור משליכים לפח.
    6. מסדרים את הטוסטים בצלחת, מורחים גבינת שמנת ופרוסת דג. מפזרים צלפים ועירית ומגישים.
    במידה ולא מגישים מיד, מסדרים בשכבות עם הפרדה של נייר אפיה בקופסה. ניתן לשמור את הדג הפרוס במקרר עד שישה ימים.
    שלח מתכון
    • לעצמי
    • לחבר
    • שתף
    למתכון זה כדאי שיהיה לכם:

    תבשיל חומוס ולימון כבוש

    בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

     
    הצטרפו לניוזלטר שלנו

    X

    מועדון פשוט לבשל תמיד מקבל חברים חדשים!

    לקבלת עדכונים, מתכונים ועוד דברים טובים הירשמו פה: