סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

דאל עדשים כתומות

דאל עדשים כתומות

  • 4 סועדים
  •  זמן הכנה – 10 דקות
  • זמן בישול – 20 דקות
  • זמן כולל – 30 דקות

הוסף לרשימת קניות 

מרכיבים

  • 2 כפות שמן קוקוס (אפשר להשתמש בשמן קנולה במקום) 
  • 1 קוביות כורכום דורות  
  • 3 קוביות שום חריף דורות  
  • 3 קוביות בצל מטוגן דורות  
  • 3 קוביות ג'ינג'ר דורות  
  • 2 תפוחי גראני סמיט  
  • 1 פחית קרם קוקוס  
  • 1 ליטר מים  
  • 1.5 כוסות עדשים כתומות  
  • 1 לימון חתוך לרבעים  
  • מלח  
  • פלפל שחור  
  • עלי כוסברה טריים 

1. מניחים סיר בינוני על הכיריים, ומוסיפים לתוכו: 2 כפות שמן
קוקוס, כורכום דורות, בצל מטוגן דורות, שום חריף דורות
וג'ינג'ר דורות. מדליקים להבה בינונית. ומטגנים במשך 1-2
דק' , עד שהקוביות מתפרקות וריח של שום וג'ינג'ר עולה
מהסיר.
2. בינתיים חותכים את התפוחים לקוביות קטנות ככל שיניתן (אין
צורך לקלף). אפשר גם לגרד בפומפייה (לתוצאה פחות יפה אך
טעימה).
3. מוסיפים את התפוחים החתוכים והכמון לסיר וממשיכים לטגן
עוד כשתי דק'.
4. שוטפים את העדשים ומסננים.
5. מוספים לסיר קרם קוקוס, מים, ואת העדשים. מביאים לרתיחה
ומחלישים את הלבה.

6. מבשלים כ15-20 דק' עד שכל העדשים התרככו. במידה
והסיר מתחיל להתייבש במהלך הבישול, הוסיפו מעט מים.
7. לאחר שהעדשים התבשלו, תבלו במלח ומעט פלפל שחור.
ערבבו היטב וטעמו עם כפית.
8. מגישים עם יוגורט וקוקוס יבש מעל. לימון ופלפל חריף קצוץ
בצד.

שלח מתכון
  • לעצמי
  • לחבר
  • שתף

תבשיל חומוס ולימון כבוש

בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

 
הצטרפו לניוזלטר שלנו