6 סועדים | זמן הכנה: 25 דקות | זמן אפייה: 15-30 דקות
מרכיבים
7-10 דפי פילו
2 חבילות תרד טרי(400 גרם)
2 כפותשמן זית
6 קוביותבצל מטוגן דורות
2 קוביותשום דורות
1 כפיתמלח
½ כפית פלפל שחור
4 קוביותשמיר דורות
4 קוביותפטרוזיליה דורות
גרידה מלימון אחד(כף)
2ביצים
גבינת פטה/בולגרית - ממליצים על 5%(500 גרם)
חמאה רכה(75 גרם)
2 כפות שומשום לבן או שחור
מנקים ושוטפים את עלי התרד (אין צורך לייבש אותם) ומניחים במחבת/סיר נמוך ורחב. כאשר העלים לא רטובים מוסיפים חצי כוס מים.
מדליקים את האש, נותנים לעלי התרד להתכווץ כדקה או שתיים.
כשנפח התרד יורד, ואין כמעט מים במחבת, מוסיפים 2 כפות שמן זית ואת הקוביות בצל מטוגן דורות ושום דורות.
מטגנים 2-3 דקות עד שכל הבצל נמס.
מוסיפים מלח ופלפל שחור, קוביותפטרוזיליה, קוביות שמיר דורות וגרידת לימון. ממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות עד שכל המרכיבים מתערבבים היטב. מכבים את האש ונותנים לתערובת להתקרר עד לטמפרטורת החדר (אפשר להעביר לקערה ולמקרר אם ממהרים).
מוסיפים 2 ביצים, מפוררים את הפטה בידיים או באמצעות פומפייה ומוסיפים לתערובת.
מחממים תנור אפייה ל-190 מעלות (ללא טורבו), מכינים תבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה (אם רוצים שבלולים בודדים), או תבנית עוגה עגולה מרופדת בנייר (אם רוצים שבלול אחד גדול).
מתחילים במילוי: שומרים את דפי הפילו תחת מגבת לחה. לוקחים דף אחד ומברישים בחמאה, הופכים ומברישים גם את הצד השני.
מניחים 2 כפות גדושות לאורך קצה אחד ומגלגלים, ומיישרים ומהדקים מעט תוך כדי גלגול.
מסדרים בתבנית כשבלולים בודדים או כאחד גדול. לאחר שמסיימים מברישים שוב עם החמאה שנותרה, מפזרים שומשום ואופים במרכז התנור; שבלולים בודדים יש לאפות כ -15 דקות ואם בחרנו במאפה אחד גדול, אז כ-30 דקות עד שמזהיב, מגישים חם ופריך, בתאבון!