סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

חזה עוף בתפוחים וג'ינג'ר

חזה עוף בתפוחים וג'ינג'ר
הדפס

4 סועדים | זמן הכנה: 15 דקות | זמן בישול: 20 דקות | זמן כולל :35 דקות

הוסף לרשימת קניות 

מרכיבים

    לעוף

    • 75 גרם מחמאה  
    • 4 תפוחי גראני סמיט  
    • 1 כרישה  
    • 2 קוביות ג'ינג'ר דורות  
    • 3 קוביות שום דורות  
    • 2 קוביות פטרוזיליה דורות  
    • 1 צרור עלי מנגולד ( אפשר להשתמש בתרד במקום) 
    • מלח לפי הטעם  
    • 4 חצאי חזה עוף ללא עור 

    לרוטב

    • 6 כפות רוטב סויה  
    • גרידת לימון מלימון 1 
    • 3 קוביות ג'ינג'ר דורות  
    • 3 כפות סירופ מייפל  
    • 1 כף עלי טימין טרי  
    • 1/4 כפית פפריקה חריפה / צ'ילי יבש גרוס  
    • 1 פחית רסק תפוחים 250 גרם  

    1. מערבבים את כל החומרים לרוטב: רסק תפוחים, רוטב סויה, 3 קוביות ג'ינג'ר דורות , סירופ מייפל, טימין ופפריקה חריפה, ומניחים בצד.
    2. מחממים תנור ל200 מעלות.
    3. מחלקים את הרוטב לשני חצאים. בחצי אחד מברישים את חזה העוף. מניחים את העוף על רשת (עם מגש מרופד בנייר כסף מתחת), וצולים בחלקו העליון של התנור. הצלייה אורכת כ20 דק', כל כמה דקות מושכים את המגש בזהירות ומברישים עוד קצת מהרוטב.
    4. חוצים את התפוחים, מוציאים את הגרעינים וחותכים לפלחים (שמיניות).
    5. מחממים מחבת רחבה על להבה גבוהה, מוסיפים חצי מכמות המחמאה, ואת התפוחים.
    פורסים את הכרישה לפרוסות בעובי 1 סנטימטר ומוסיפים למחבת.
    6. כעבור כ5 דק' מוסיפים 2 קוביות ג'ינג'ר דורות ו-2 קוביות שום דורות וממשיכים לערבב.
    7. שוטפים את המנגולד היטב ומפרקים לחתיכות ללא הגבעול הקשה ומוסיפים למחבת.
    8. מוסיפים את החצי השני של המחמאה, ואת הרוטב שנותר בצד, מבשלים כ6-7 דק' עד שהתפוחים מתרככים.
    9. מוסיפים 2 קוביות פטרוזיליה דורות ומערבבים. טועמים ומכבים את האש.
    10. מניחים בקערת הגשה את תערובת התפוחים, מניחים את חזה העוף הצלוי מעל ומגישים.

    אפשר להחליף את חזה העוף בכל חלק אחר לטעמכם, או בעוף שלם. זמני הצלייה ישתנו בהתאם, אך התהליך זהה.
    שלח מתכון
    • לעצמי
    • לחבר
    • שתף
    למתכון זה כדאי שיהיה לכם:

    תבשיל חומוס ולימון כבוש

    בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

     
    הצטרפו לניוזלטר שלנו