מס' סועדים: 4-6 | זמן הכנה: 20 דקות | זמן אפייה: 40 דקות
מרכיבים
1חציל
כפיתמלח
לרוטב:
2רוטב עגבניות ובזיליקום דורות
2בצל מטוגן דורות
1פסטו דורות
1 פחיתעגבניות מרוסקות(400 גרם)
1 כפית שטוחהסוכר
לציפוי:
2ביצים
1 כוספירורי לחם(עדיף פנקו)
ספריי שמן לשימון הרשת
לסיום:
גבינת מוצרלה מגוררת(200 גרם)
3 כפות גבינת פרזמן מגורדת(30 גרם)
חותכים את החציל לטבעות ברוחב אצבע. ממליחים עם כפית מלח, מערבבים בקערה ומניחים בצד 20-30 דקות. המלח יגיר חלק מהנוזלים בחציל. ניתן לוותר על השלב הזה אבל החצילים יהיו קצת "סמרטוטיים".
מוציאים את כל הקוביות להרכבת הרוטב לקערה ומניחים בצד.
טורפים שתי ביצים, מחממים תנור ל220 מעלות (טורבו אם יש).
מכינים קערה נוספת עם פירורי הלחם.
מניחים רשת צלייה על תבנית אפיה ומשמנים אותה.
מייבשים את פרוסות החציל עם נייר סופג. טובלים כל פרוסה בביצה ואז בפירורי הלחם.
מסדרים את פרוסות החציל על רשת הצלייה. אם נשארו כמה פרוסות שלא נכנסו לתבנית אפשר להניח אותן מעל.
אופים בתנור 25 דקות עד שהפירורים מזהיבים קלות.
מערבבים את הרוטב, מורחים חצי ממנו על תבנית פיירקס. מסדרים את החצילים, מוסיפים את שארית הרוטב, מפזרים גבינת מוצרלה ופרמזן ומחזירים לתנור ל15 דקות נוספות. עד שהגבינה מותכת ומזהיבה.