"> טאקו דג ואננס | דורות

סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

טאקו דג ואננס

טאקו דג ואננס
הדפס

4 סועדים | זמן הכנה: 15 דקות

מרכיבים

  • 12 טורטיות (הכי קטנות שיש) 
  • 600 גרם פילה דג טרי (סלמון/ בורי/ לברק) 
  • 2 כפות שמן זית  
  • מלח  

לסלסלות האננס

  • 1 קוביה ג'ינג'ר דורות  
  • 2 קוביות כוסברה דורות  
  • 2 קוביות בזיליקום דורות  
  • 2 כוסות קוביות אננס טרי או משומר 
  • 1 גמבה  
  • 1/2 בצל סגול  
  • מיץ לימון (מלימון 1) 
  • 4 כפות שמן זית  
  • מלח  
  • פלפל שחור  

לרוטב היוגורט

  • 1 גביע יוגורט טבעי  
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת  
  • 1/4 כפית מלח  
  • מיץ לימון ( מחצי לימון/ ליים) 
  • 2 כפות שמן זית  

להגשה

  • בצל ירוק קצוץ  
  • לימון חתוך לרבעים 
  • פלפל חריף טרי קצוץ/ טבסקו  

  1. מחממים תנור למצב גריל.
  2. חותכים את הדג לרצועות בעובי 1 ס"מ בערך ומסדרים על מגש מרופד בנייר אפיה. מזליפים 2 כפות שמן זית ומעט מלח ומכניסים לחלק העליון של התנור ל10 דק'.
  3. בינתיים מוציאים לקערה קוביות ג'ינג'ר דורות, קוביות כוסברה דורות, וקוביות בזיליקום דורות.
  4. קוצצים דק גמבה וחצי בצל סגול ומוסיפים לקערה.
  5. מוסיפים את האננס, מתבלים במיץ ליים, שמן זית, מלח ופלפל שחור. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  6. מערבבים את כל המרכיבים לרוטב יוגורט. טועמים ומתקנים תיבול.
  7. מחממים קלות את הטורטיות בתנור או על מחבת.
  8. מוודאים שהדג מוכן בתנור (הסלמון הופך מכתום לוורוד, הדניס והלברק הופכים לבנים).
  9. מרכיבים את הטאקו: טורטיה, רצועות דג, סלסת אננס ורוטב יוגורט מעל.

 

ניתן להחליף את הדג במינוט סטייק או רצועות חזה עוף צלוי.
שלח מתכון
  • לעצמי
  • לחבר
  • שתף
למתכון זה כדאי שיהיה לכם:

תבשיל חומוס ולימון כבוש

בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

 
הצטרפו לניוזלטר שלנו