סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

כרובית ברוטב חמוץ מתוק

כרובית ברוטב חמוץ מתוק
הדפס

מס' סועדים: 4 | זמן הכנה: 10 דקות | זמן אפייה: 20 דקות | זמן כולל: 30 דקות 

מרכיבים

    לכרובית:

    • 1 כרובית (בינונית/גדולה)  
    • 6 כפות קמח אורז  
    • 2 כפות קורנפלור  
    • 2 כפות סויה/קנולה  
    • מים (1/2 כוס) 

    לרוטב:

    • 5 כפות סויה  
    • 2 כפות שמן שומשום  
    • חומץ אורז כף 1  
    • קורנפלור כף 1  
    • מים (1/3 כוס) 
    • 4 קוביות שום חריף דורות  
    • 4 קוביות ג'ינג'ר דורות  
    • 2 קוביות כוסברה דורות  
    • 4 כפות סירופ מייפל  
    • 2 כפות שומשום לבן או שחור  
    • 2 כפות בצל ירוק קצוץ  
    • 2 כפות פלפל חריף טרי  

    1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
    2. חותכים את הכרובית לפרחים בגודל ביס, שווים בגודלם פחות או יותר. 
    3. מערבבים היטב בקערה קמח אורז, קורנפלור, שמן ומים. מוסיפים את פרחי הכרובית.
    4. מערבבים ומעבירים למגש מרופד בנייר אפיה ולתנור ל-20 דקות עד שקצוות הפרחים מזהיבות.
    5. בינתיים מתחילים את הרוטב: שמים בתוך מחבת רחבה 5 כפות רוטב סויה, 2 כפות שמן שומשום, 1 כף חומץ אורז, 1 כף קורנפלור, 4 קוביות שום חריף דורות, 4 קוביות ג'ינג'ר דורות, 2 קוביות כוסברה דורות ו 1/3 כוס מים. 
    6. מדליקים את האש על להבה בינונית ומערבבים מדי פעם. 
    7. כעבור 3-4 דקות כשהכל נמס והופך לרוטב אחיד, מוסיפים את המייפל. 
    8. מוסיפים את הכרובית מהתנור, ומערבבים עד שהרוטב עוטף את הכרובית. 
    9. מוסיפים שומשום ובצל ירוק ומגישים (מומלץ עם אורז לבן).
    אפשר להוסיף קוביות טופו ( 300 גרם) ולהכפיל את כמויות הבלילה והרוטב
    שלח מתכון
    • לעצמי
    • לחבר
    • שתף
    למתכון זה כדאי שיהיה לכם:

    תבשיל חומוס ולימון כבוש

    בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

     
    הצטרפו לניוזלטר שלנו

      X