כ – 30 לביבות | זמן הכנה: 10 דקות | זמן טיגון: 15 דקות | זמן כולל: 25 דקות
מרכיבים
ללביבות:
2 כוסותאפונה קפואה(500 גרם)
4 קוביותבצל מטוגן דורות
2 קוביותג'ינג'ר דורות
2 קוביותשום דורות
2 קוביותכורכום דורות
3ביצים
1 כפיתמלח
5 כפותקמח תופח
תפוח אדמה בינוני מגורד (לא חובה)
שמן צמחי לטיגון
לרוטב:
1גביע יוגורט(200 גרם)
2 קוביותכוסברה דורות
1 כףשמן זית
1 כףגרידת לימון
1/4 כפיתמלח
מוציאים את כל קוביות דורות לקערה קטנה ומניחים כמה דקות בצד להפשרה.
מוציאים את האפונה לקערה גדולה, ניתן לזרז את ההפשרה על ידי שטיפה במסננת תחת מים זורמים. מסננים היטב ומוסיפים את קוביותתיבול דורות.
מוסיפים 3 ביצים ומערבבים. מוסיפים תפוח אדמה אם משתמשים.
מוסיפים קמח תופח ומלח. מערבבים שוב.
מחממים מחבת רחבה על הכירים, מוסיפים שמן בגובה קצת פחות מסנטימטר (צריך לכסות חצי מגובה הלביבה בערך)
מערבבים את מרכיבי הרוטב ומניחים בצד.
יוצקים למחבת לביבות עם כף: מרימים כף מתערובת, משטחים מעט את הצורה על הכף ומניחים בעדינות בתוך השמן. לא לוחצים על הלביבות לאחר שמניחים אותן בשמן שלא יידבקו.
מטגנים כ-2 דקות והופכים בעדינות. עוד 2 דקות ומעבירים לרשת או נייר סופג.