סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

לביבות אפונה

לביבות אפונה
הדפס

כ – 30 לביבות | זמן הכנה: 10 דקות | זמן טיגון: 15 דקות | זמן כולל: 25 דקות

מרכיבים

    ללביבות:

    • 2 כוסות אפונה קפואה (500 גרם) 
    • 4 קוביות בצל מטוגן דורות  
    • 2 קוביות ג'ינג'ר דורות  
    • 2 קוביות שום דורות  
    • 2 קוביות כורכום דורות  
    • 3 ביצים  
    • 1 כפית מלח  
    • 5 כפות קמח תופח  
    • תפוח אדמה בינוני מגורד (לא חובה)  
    • שמן צמחי לטיגון  

    לרוטב:

    • 1 גביע יוגורט (200 גרם) 
    • 2 קוביות כוסברה דורות  
    • 1 כף שמן זית  
    • 1 כף גרידת לימון  
    • 1/4 כפית מלח  

    1. מוציאים את כל קוביות דורות לקערה קטנה ומניחים  כמה דקות בצד להפשרה.
    2. מוציאים את האפונה לקערה גדולה, ניתן לזרז את ההפשרה על ידי שטיפה במסננת תחת מים זורמים. מסננים היטב ומוסיפים את קוביות תיבול דורות.
    3. מוסיפים 3 ביצים ומערבבים. מוסיפים תפוח אדמה אם משתמשים.
    4. מוסיפים קמח תופח ומלח. מערבבים שוב. 
    5. מחממים מחבת רחבה על הכירים, מוסיפים שמן בגובה קצת פחות מסנטימטר (צריך לכסות חצי מגובה הלביבה בערך)
    6. מערבבים את מרכיבי הרוטב ומניחים בצד.
    7. יוצקים למחבת לביבות עם כף: מרימים כף מתערובת, משטחים מעט את הצורה על הכף ומניחים בעדינות בתוך השמן. לא לוחצים על הלביבות לאחר שמניחים אותן בשמן שלא יידבקו.
    8. מטגנים כ-2 דקות והופכים בעדינות. עוד 2 דקות ומעבירים לרשת או נייר סופג.
    שלח מתכון
    • לעצמי
    • לחבר
    • שתף

    תבשיל חומוס ולימון כבוש

    בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

     
    הצטרפו לניוזלטר שלנו
    X